Avertisment de la medici: Ne aşteptăm la o explozie a cazurilor de COVID-19!

Publicat:

Avertisment de la medici: Ne aşteptăm la o explozie a cazurilor de COVID-19!

În luna august, în Republica Moldova s-a atestat o creștere a cazurilor de COVID-19, însă niciun deces n-a fost cauzat doar de virus, ci de comorbiditățile pacientului.

Ala Nemerenco spune că în Republica Moldova populația este imună la acest virus, imunitatea fiind obținută atât pe cale naturală, cât și în urma vaccinării.


Citeşte şi: Moartea lentă a Acordului de la Schengen – Stiripesurse.md

Nou val de îmbolnăviri este prognozat pentru luna decembrie, când va crește numărul persoanelor care revin în Republica Moldova din străinătate, transmite IPN.

Avertisment de la medici: Ne aşteptăm la o explozie a cazurilor de COVID-19!

În luna august s-au înregistrat 6000 de cazuri de COVID-19, în creștere față de celelalte luni. Ala Nemerenco dă asigurări că situația este sub control, simptomele pacienților fiind lejere, iar numărul persoanelor spitalizate este redus.

„Clinica devine mult mai ușoară. Chiar dacă avem cazuri de spitalizare, ele au loc acolo unde medicii vor să se asigure, acolo unde situația pacientului e mai complicată și există comorbidități. În august am avut o creștere a cazurilor. N-a fost o creștere specifică doar Republicii Moldova, ea s-a atestat peste tot și este explicată prin faptul că luna august este luna concediilor. Oamenii pleacă la odihnă, circulă mai mult, sunt mai multe zboruri. Aglomerația oferă virusului o cale de transmitere mai ușoară. În luna august am înregistrat 6 mii de cazuri, ceea ce nu este foarte grav, dar este mai mult comparativ cu alte luni. Estimăm o nouă creștere în luna decembrie. Vor începe călătoriile, lumea se mișcă la sărbătorile de Crăciun”, a spus Ala Nemerenco în cadrul emisiunii „La 360 de grade”  la Radio Moldova.

Ministra sănătății spune că societatea are deja imunitate la virus, aceasta fiind obținută prin vaccinare și pe cale naturală. Oficiala a recunoscut că numărul persoanelor care se vaccinează împotriva virusului este redus, lucru care se întâmplă nu doar în Republica Moldova, ci și în alte state.

Avertisment de la medici: Ne aşteptăm la o explozie a cazurilor de COVID-19!

„Numărul deceselor este foarte mic și el nu este cauzat de COVID, ci de comorbiditățile pe care le are pacientul. COVID doar complică situația, în special la pacienții cu cancer, care au o imunitate joasă, pacienții cu maladii cardiovasculare, COVID-ul le acutizează problemele și asta duce la deces. Nu avem niciun deces strict din cauza unei pneumonii de origine COVID, așa cum se întâmpla înainte. Noi ne-am obișnuit cu acest virus, deși apar noi tulpini. La noi, ultimele secvențieri au demonstrat prezența unei subtulpini tot a Omicron-ului. Este bine că se păstrează aceleași subtulpini, deoarece noi avem imunitate dezvoltată atât prin vaccinare, cât și naturală. Cetățenii se mai vaccinează, nu foarte mult, dar se vaccinează. De la începutul anului până acum s-au vaccinat 6 mii de persoane”, a mai spus ministra sănătății.

Ala Nemerenco a explicat că de la preluarea funcției de ministră a sănătății, din bugetul de stat nu au fost cheltuiți bani pentru procurarea vaccinurilor anti-COVID-19, procurarea de seringi pentru vaccinare, teste PCR sau teste rapide. Populația a fost vaccinată din donațiile partenerilor externi, fără a pune presiune pe bugetul public.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dorin Recean: „Ne-am adunat pentru a sărbători realizările, dar și pentru a construi planuri pentru un viitor mai bun”

Dorin Recean: „Ne-am adunat pentru a sărbători realizările, dar și pentru a construi planuri pentru un viitor mai bun” Ne-am adunat împreună pentru a sărbători...

Zeci de școli profesionale vor beneficia de condiții moderne de studii

Zeci de școli profesionale vor beneficia de condiții moderne de studii UNFPA Moldova anunță concurs pentru selectarea a 20 de instituții din Învățământul Profesional...

Luminița Odobescu: România a fost și va fi mereu alături de R. Moldova

Luminița Odobescu: România a fost și va fi mereu alături de R. Moldova Republica Moldova nu este singură, iar reuniunea de astăzi este o...

Popșoi caută extinderea relațiilor cu Țărilor de Jos

Popșoi caută extinderea relațiilor cu Țărilor de Jos În cadrul Conferinței Ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Moldova, Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.