X

Avertizare! AIC lunecă spre noi scheme de corupție

Avertizare! AIC lunecă spre noi scheme de corupție

Abia revenit în proprietatea statului, după o concesionare în condiții obscure în 2013, Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) „lunecă spre noi scheme de corupție”, consideră fostul ambasador al R. Moldova în SUA, expertul Igor Munteanu.

Citește și: Arme și muniții la Vulcănești. Poliția a descins în forță

„Vedem ca se încep, aparent, schemele. Dincolo de faptul ca Procuratura nu a avansat prea mult cu învinuiții puși sub acuzare pe cazul AIC, dar și pe privatizarea Air-Moldova. Interesele zumzăie zgomotos în capul unor demnitari PAS”, consideră Munteanu.

Expertul vizează condițiile de închiriere a  spațiilor comerciale din Aeroport și „favorizarea deschisă” a unei singure companii „care întrunește exigentele concursului”, care, în opinia lui Muntean ar fi fost elaborate după profilul subsidiarei franceze.

„Într-adevăr, de ce să mai faci concursuri dacă oricum știi cine se potrivește cel mai bine activității comerciale. O întrebare – oare nu tot așa a apărut (din neant) compania Avia Invest în 2013, extrasă câștigătoare dintr-un concurs fraudat? Ne amăgim în continuare ca se fac concursuri pe care „boierii” din fruntea statului le lipesc ca niște confetti de propriile interese. Cum se spune – „la timpuri noi, tot noi!”. Și cu ce sunteți voi mai buni decât cei pe care i-am înjurat și chemat în instanță?”, conchide expertul Igor Munteanu.

Precizăm că AIC a fost concesionat, în 2013,  în condiții dubioase, iar anul trecut a fost întors în gestiunea statului.

Tags: Aeroportul International ChsinauAICconcesionare aeroportIgor Munteanu
Știrile zilei