Avertizare de inundații pe fondul fenomenului La Nina în estul Australiei

Publicat:

Meteorologii australieni au avertizat sâmbătă cu privire la posibile inundații puternice în unele zone din New South Wales, în timp ce o mare parte a țării se pregătește pentru ploi neobișnuit de abundente în lunile următoare, din cauza celui de-al treilea eveniment meteorologic La Nina, informează mediafax.

Biroul de Meteorologie a emis un avertisment de inundații în părți din vestul statului New South Wales, cel mai populat stat din Australia, precizând că sunt posibile inundații „majore” în orașele Gunnedah și Wee Waa, sâmbătă, potrivit Reuters.


Citește și : Cum intenţionează UE să reducă facturile la energie?

Australia a fost grav afectată de impactul schimbărilor climatice în ultimii ani, aici fiind fenomene meteo extreme: inundații, temperaturi caniculare, schimbarea tendințelor în materie de incendii și precipitații, creșterea nivelului mării și acidificarea oceanelor.

Comisarul pentru servicii de urgență al statului, Carlene York, a declarat sâmbătă pentru postul de televiziune ABC că în urma inundațiilor au fost efectuate în cursul nopții 12 misiuni de salvare.

Biroul meteorologic a declarat marți că o mare parte din Australia se va confrunta cu ploi neobișnuit de abundente în lunile următoare, confirmând că un eveniment meteorologic La Nina este în desfășurare pentru al treilea an consecutiv, care va dura probabil până în 2023.

Vremea extremă din martie s-a soldat cu cel puțin 13 morți și zeci de mii de persoane au fost nevoite să evacueze Queensland și New South Wales, cu centrele orașelor scufundate, casele luate de ape și curentul electric întrerupt.

Fenomenul La Nina pune în alertă coasta de est dens populată, în condițiile în care mulți locuitori sunt încă în reconstrucție după inundații.

Citește și : Putin: Rusia nu are vreo legătură cu criza energetică din Europa

York a avertizat că sezonul furtunilor va fi mai intens din octombrie până în martie, din cauza ploilor mai abundente cauzate de fenomenul La Nina.

„Amenințarea de inundații este reală… acolo, în comunitate”, a spus ea. „Vremea pe care am avut-o în ultimele 12-18 luni, a fost o ploaie neîncetată”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.