Aviaţia chineză ‘şi-a făcut de cap’ anul trecut în zona de apărare a Taiwanului

Publicat:

Avioanele militare chineze au efectuat anul trecut 380 de incursiuni în zona de apărare a Taiwanului, un nivel record, a anunţat un reprezentant al Ministerului apărării taiwanez, transmite AFP, potrivit agerpres.

Taiwanul, ce se bucură de un sistem democratic, trăieşte sub ameninţarea constantă a Chinei, care consideră insula drept provincie rebelă de-a sa, comentează sursa citată.


Citește și : Boris Johnson impune LOCKDOWN naţional în UK

Tensiunile dintre cele două maluri ale strâmtorii Taiwan au sporit după alegerea lui Tsai Ing-wen în funcţia de preşedinte al Taiwanului, în 2016, dar ele au atins un maxim anul trecut prin ritmul fără precedent al incursiunilor aviaţiei chineze în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ), scrie AFP.

”Cele 380 de incursiuni în sud-vestul de ADIZ în 2020 au fost mult mai frecvente decât în trecut. Acest lucru constituie o ameninţare pentru securitatea regională şi naţională”, a indicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării taiwanez, Shih Shun-wen.

Citeşte şi: Bulgaria îşi REDESCHIDE grădiniţele şi şcolile primare

Avioanele chineze au vizat această zonă ”pentru a testa răspunsul militar, pentru a exercita o presiune asupra apărării noastre aeriene şi pentru a reduce spaţiul aerian necesar activităţilor noastre”, a adăugat el.

În 1996, cu puţin timp înaintea primelor alegeri prezidenţiale cu vot universal din Taiwan, Beijingul a procedat la tiruri de rachete, provocând o desfăşurare navală americană în regiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni O femeie a ajuns la spital, după ce a fost bătută crunt și...

Atenție! Avem resurse de apă limitate

Atenție! Avem resurse de apă limitate Resursele de apă ale Republicii Moldova sunt limitate, avertizează vicedirectorul Agenției „Apele Moldovei”, Radu Cazacu. Citește și: Patru vameși au...

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat în dosarul gajării ilegale a parterului Spitalului...

Patru vameși au fost reținuți de CNA pentru corupție

Patru vameși au fost reținuți de CNA pentru corupție Patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), într-un dosar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.