X

Aviaţia din Belarus ar fi fost activată pentru a doborî o dronă Shahed trasă de Rusia către Ucraina

Aviaţia din Belarus ar fi fost activată pentru a doborî o dronă Shahed trasă de Rusia către Ucraina

Pentru prima dată, Belarusul ar fi folosit aviaţia pentru a doborî o dronă kamikaze trasă de ruşi care ar fi ajuns în spaţiul aerian al Belarusului, scrie Ukrainskaia Pravda, care citează proiectul de monitorizare Belaruski Gaiun.

Potrivit analiştilor, în noaptea de 29 august, în timpul unui alt atac rusesc asupra Ucrainei, una dintre dronele Shahed a zburat pe teritoriul Belarusului în districtul Ielsk, potrivit news.ro.

Conform datelor de monitorizare, după ce drona a intrat în spaţiul aerian al Belarusului, un avion de vânătoare al forţelor aeriene belaruse a urmărit-o timp de aproximativ 20 de minute, iar în jurul orei 03:55, s-au auzit cel puţin două explozii în districtul Ielsk din regiunea Gomel şi a fost observată o lumină puternică pe cer.

„Astfel, acesta este probabil primul caz înregistrat când un avion de vânătoare al Forţelor Aeriene din Belarus a încercat să distrugă o ţintă militară reală pe cer – o dronă kamikaze rusească Shahed”, scrie Belaruski Gaiun.

În noaptea de miercuri spre joi, Rusia a efectuat un nou atac aerian masiv împotriva Ucrainei. Apărarea aeriană a Ucrainei a distrus 60 de drone kamikaze şi două rachete ghidate din cele 79 de ţinte aeriene folosite de Rusia împotriva Ucrainei.

Tags: activatăAviaţia din Belarus
Externe