Aviaţia franceză a distrus mai multe ascunzători şi tuneluri ale jihadiștilor în nord-estul Irakului

Publicat:

Aviaţia franceză a bombardat joi ‘mai multe ascunzători şi tuneluri’ ale grupării Stat Islamic (SI) în nord-estul Irakului, a anunţat vineri ministrul francez al apărării, Florence Parly, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Ieri (joi, n.red.), aviaţia franceză a bombardat mai multe ascunzători şi tuneluri ale Daesh (acronimul arab al SI, n.red.), căruia nu-i vom lăsa niciun răgaz’, a transmis ministrul pe Twitter.


Citește și : Israelul va găzdui primul său exerciţiu militar internaţional cu avioane F-35

‘Levantul a fost teatrul a numeroase repoziţionări recente. Poziţia Franţei, în ce o priveşte, este constantă, iar determinarea sa de a lupta împotriva terorismului (este) intactă’, a adăugat Florence Parly, făcând aluzie la retragerea parţială a trupelor americane din nord-estul Siriei, dezaprobată de aliaţii Statelor Unite.

Potrivit detaliilor furnizate de Statul Major francez, ‘o patrulă de (avioane) Rafale a întreprins un raid împotriva mai multor ascunzători ale Daesh în nord-estul Irakului’, în cadrul operaţiunii ‘Chammal’, componenta franceză a operaţiunii ‘Inherent Resolve’, purtată de o coaliţie internaţională sub comanda SUA.

Obiectivul a fost ‘distrugerea mai multor tuneluri folosite de Daesh ca bază pentru acţiunile sale, şi slăbirea capacităţilor sale logistice şi militare în această regiune’, a adăugat sursa citată.

Citește și : Beny Gantz, PRIMUL premier israelian care se întâlneşte cu arabii în ultimii 25 de ani

SI a confirmat joi moartea liderului său Abu Bakr al-Baghdadi, la cinci zile după ce preşedintele american Donald Trump anunţase decesul acestuia în cursul unei operaţiuni a forţelor speciale americane în Siria. În acelaşi mesaj audio, SI a comunicat numele succesorului lui al-Baghdadi, Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi, şi a ameninţat SUA cu represalii.

La 14 noiembrie va avea loc, la Washington, o reuniune ministerială a coaliţiei internaţionale antijihadiste, unde vor fi discutate ‘măsurile viitoare de luat pentru a creşte prezenţa coaliţiei în nord-estul Siriei’, a declarat un responsabil american pentru presă, sub rezerva anonimatului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.