Aviaţia militară australiană şi-a încheiat misiunea din Irak

Publicat:

Royal Australian Air Force (RAAF) a anunţat miercuri că a întreprins ultima sa misiune de lovituri aeriene în Irak în cadrul luptei împotriva grupării Stat Islamic (SI), relatează agenţia Xinhua, conform agerpres.

Avioane australiene de tip F/A-18 Hornet au efectuat operaţiuni în Irak începând din octombrie 2014, oferind sprijin trupelor în lupta pentru recucerirea Mosulului şi altor localităţi de la gruparea Stat Islamic.


Citeşte şi: Un fost agent CIA a fost arestat pentru păstrarea de documente ULTRAsecrete

Potrivit declaraţiilor unui comandant din cadrul RAAF, Mark Binskin, avioanele australiene şi-au adus o contribuţie importantă la lupta împotriva grupării jihadiste.

”În decursul a peste trei ani, sute de membri ai Forţei Australiene de Apărare (ADF) au fost detaşaţi în Orientul Mijlociu în cadrul componentei de lovituri aeriene Air Task Group (ATG)”, a declarat Binskin într-un comunicat de presă. ”Cu fiecare detaşare, ei şi-au demonstrat, la cel mai înalt grad, priceperea, curajul şi profesionalismul”, se afirmă în comunicat, precizând că misiunile au fost întreprinse ”în condiţii extrem de dificile”.

Citeşte şi: Un meteorit a căzut lângă Detroit şi a provocat un cutremur – VIDEO

Şase avioane Hornet australiene au întreprins lovituri aeriene în Irak în cadrul ultimei lor misiuni, care a fost coordonată de coaliţia sub comanda SUA, şi se vor întoarce acasă.

Încetarea loviturilor aeriene nu marchează însă sfârşitul implicării militare australiene în Irak. Air Task Group va rămâne şi va sprijini campania aeriană a coaliţiei, a mai spus Binskin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.