Aviaţia militară rusă, mobilizată pentru stingerea unui incendiu la un depozit de muniţii în regiunea Reazan

Publicat:

Aviaţia militară a fost mobilizată joi dimineaţa în Rusia pentru a stinge un imens incendiu care s-a declanşat cu o zi înainte şi continuă să facă ravagii într-un depozit de muniţii în regiunea Reazan, informează AFP, potrivit agerpres.

În total, peste 650 de militari, patru avioane Il-76 şi trei elicoptere Mi-8 participau dimineaţa la această operaţiune, a anunţat Ministerul Apărării rus, într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial.


Citește și : După ce a învins COVID-ul, cel mai populat oraş din Noua Zeelandă revine la normalitate

Trei avioane militare Il-76 au deversat 126 de tone de apă asupra epicentrului incendiului, a precizat o sursă din cadrul Ministerului Apărării, citată de agenţia de presă Interfax. Apoi, avioanele au revenit pe un aerodrom din Reazan, pentru a se aproviziona cu apă şi a efectua un nou zbor, potrivit acestei surse.

Un incendiu de vegetaţie s-a declanşat miercuri după-amiaza în apropierea depozitului de muniţii, în regiunea Reazan, la 200 km sud-est de Moscova. Incendiul s-a extins spre depozit, provocând explozii ale muniţiilor stocate.

Mai mult de 2.300 de persoane din circa zece sate situate pe o rază de 5 km de locul incendiului au fost evacuate, potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă rus.

Citește și : Medicul lui Trump spune TOT despre starea de sănătate a președintelui american

Potrivit Ministerului Sănătăţii al Federaţiei Ruse, cinci persoane au fost rănite şi spitalizate.

Incendii şi explozii de muniţii au avut loc de mai multe ori în ultimii ani în depozite ale armatei ruse, alimentând criticile cu privire la standardele de siguranţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.