X

Avioanele ruse continuă să șicaneze țărmul României

Avioanele de vânătoare britanice Typhoon, staționate în România, au decolat miercuri dimineață după ce au interceptat două avioane de luptă rusești Su-30 Flanker deasupra Mării Negre, au informat Forţele Aeriene Regale britanice pe pagina sa oficială de Facebook, potrivit mediafax.

Activitatea celor două avioane de luptă rusești a fost interceptată și monitorizată de două avioane Typhoon ce aparțin Forţelor Aeriene Regale britanice (RAF).

Citește și: Cutremur neobișnuit de puternic în Venezuela – VIDEO

Avioanele de vânătoare RAF operează în conformitate cu misiunea NATO de supraveghere aeriană (EAP), în cadrul căreia Forţelor Aeriene Regale britanice acționează pentru a descuraja orice agresiune venită din partea Rusiei, reasigurând România și restul aliaților NATO de angajamentul Marii Britanii privind apărarea colectivă, se mai arată în postare.

Săptămâna trecută, avioane de vânătoare britanice de tip Eurofighter Typhoon au fost trimise de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu “ca reacţie la prezenţa a şase bombardiere de tip Suhoi Su-24 Fencer care zburau în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre”.

Citește și: Șeful campaniei lui Trump, VINOVAT de fraudă bancară și fiscală

Tags: Baza aeriană Mihail KogălniceanuEurofighter Typhoonmarea neagraRAFRomaniarusiaSu-30 Flanker
Categorii: Diaspora