X

Un avion aparţinând companiei Air France pe ruta Buenos Aires-Paris a efectuat o aterizare de urgenţă în Paraguay

Un avion aparţinând companiei Air France care asigura o legătură Buenos Aires-Paris cu 274 de pasageri la bord a efectuat marţi o aterizare de urgenţă în Paraguay din cauza unei supraîncălziri electrice, au anunţat miercuri surse aeroportuare şi compania, relatează AFP.

”Air France confirmă că, din cauza unei probleme a sistemului de iluminare care degaja un miros anormal, echipajul zborului AF229 din 19 decembrie 2017 ce asigura o legătură între Buenos Aires şi Paris-Charles de Gaulle a decis să aterizeze pe Aeroportul din Asuncion”, capitala Paraguayului, precizează grupul francez, potrivit news.ro .

Directorul aeroportului din Asuncion, Ruben Aguilar, a declarat că avionul de tip Boeing 777 a fost redirecţionat ca măsură de precuaţie, din cauza ”mirosului de ars de la bord”.

Citește și : Donald Trump intenţionează să viziteze Marea Britanie în februarie

”Nu era fum, nici flăcări, doar un miros de ars. Tehnicieni au detectat că acest lucru provenea de la o supraîncălzire a unui element electric de la bord”, a precizat el.

După ce aparatul respectiv este înlocuit, iar mecanicii dau undă verde, avionul pleacă miercuri şi soeşte la Paris joi, a adăugat directorul acestui aeroport internaţional.

Un purtător de cuvânt al aviaţiei publice din Paraguay a anunţat în mod eronat, marţi seara, că avionul, un Boeing 777-200, a avertizat în urma unei scurgeri de carburant.

”Pentru a garanta cel mai înalt nivel de securitate la aterizare, echipajul a procedat la o golire parţială de carburant”, a precizat Air France.

Directorul aeroportului a precizat că, în conformitate cu procedura, pilotul a descărcat carburant cu scopul de a uşura avionul şi a nu ateriza cu rezervoarele practic pline, umplute la Buenos Aires în vederea unui zbor care durează aproximativ 13 ore.

O înregistrare video realizată de un pasager a fost difuzată de televiziunea paraguayană, care a menţionat fum la nivelul aripilor. ”Era carburantul, evacuarea de carburant se face pe la vârful aripilor”, a rectificat Ruben Aguilar.

Avionul a aterizat la ora locală 19.35 (miercuri, 1.35, ora României), fără complicaţii, pe aeroportul din Asuncion. Niciun rănit nu a fost semnalat în rândul pasagerilor sau membrilor echipajului.

Pasagerii au fost preluaţi de companie şi cazaţi, în aşteptarea plecării către Paris.

Problema a fost detectată la puţin timp după decolare de la Buenos Aires, Argentina, la ora locală 16.54 (22.54, ora României).

Tags: af229Air Franceargentinaboeing 777-200Buenos AiresfrantaincidentParaguayparissupraîncălzire
Categorii: Diaspora