Avion Ryanair cu peste 180 de pasageri, atacat cu un laser înainte de aterizare

Publicat:

Avion Ryanair cu peste 180 de pasageri, atacat cu un laser înainte de aterizare

Un avion Ryanair, aflat pe cale de aterizare, a fost atacat cu laser. Siguranța avionului a fost pusă în pericol.

Miercuri seara, un incident îngrijorător a avut loc în apropierea Aeroportului Karlsruhe (Baden Airpark), când un Boeing 737 al companiei low-cost Ryanair a fost atacat cu laser. Avionul, care efectua zborul FR 5157 din Malaga (Spania) spre Karlsruhe, transporta peste 180 de pasageri, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Un avion Ryanair a fost atacat cu un laser. Autoritățile îi caută pe cei vinovați Incidentul a avut loc în zona Kehl (Baden-Württemberg), în timp ce aeronava era pe cale de aterizare. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției din Offenburg, atât căpitanul, cât și copilotul au fost țintiți de fascicule laser în două ocazii distincte, la intervale de câteva minute.

Primul atac a avut loc la ora 22:38, urmat de al doilea atac la 22:49. În ciuda acestui atac, echipajul a reușit să mențină controlul aeronavei și să finalizeze aterizarea în siguranță la ora 22:54. În timpul celui de-al doilea atac, copilotul a reușit să înregistreze video incidentul, iar analiza acestuia a permis poliției să identifice zona de origine a laserului în cartierul Neumühl din Kehler, din Ortenaukreis.

Autoritățile sunt acum în căutarea martorilor care ar putea avea informații despre aceste atacuri și încurajează pe cei care pot oferi detalii să contacteze poliția la numărul de telefon 07229 3018- 0, scrie cotidianul local Bild.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Atacurile cu laser sunt o problemă deosebit de gravă pentru siguranța aviatică. În 2022, Oficiul Federal de Aviație (LBA) a raportat 447 de astfel de incidente pe aeroporturile germane. Matthias Baier, purtător de cuvânt al Cockpit Pilots Association, a subliniat pericolele legate de aceste atacuri, explicând că vederea piloților poate fi sever afectată, mai ales în timpul apropierilor și aterizărilor nocturne.

Poliția din Offenburg a descris acest comportament ca fiind „iresponsabil” și a subliniat riscurile mari pe care le implică atât pentru echipaj cât și pentru aeronavă. Dacă persoana responsabilă de atacul cu laser este identificată, aceasta riscă o pedeapsă cu închisoarea între șase luni și zece ani pentru imixtiuni periculoase în traficul aerian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Samsung recheamă 1 milion de aragazuri pentru a preveni incendiile cauzate accidental de animale de companie

Samsung recheamă 1 milion de aragazuri pentru a preveni incendiile cauzate accidental de animale de companie Samsung recheamă unele tipuri de aragazuri electrice comercializate în...

Cum a ajuns fiica lui Ștefan cel Mare cea mai puternică femeie din Rusia. Povestea de roman a frumoasei Olena

Cum a ajuns fiica lui Ștefan cel Mare cea mai puternică femeie din Rusia. Povestea de roman a frumoasei Olena Elena Mușat sau Olena cum...

Ruşii l-au omagiat ca pe un patriot pe Evgheni Prigojin, la un an de la moartea sa

Ruşii l-au omagiat ca pe un patriot pe Evgheni Prigojin, la un an de la moartea sa Persoanele îndoliate s-au adunat vineri la un cimitir...

Robert Kennedy îşi suspendă campania prezidenţială din SUA şi anunţă că îl susţine pe Trump

Robert Kennedy îşi suspendă campania prezidenţială din SUA şi anunţă că îl susţine pe Trump Candidatul independent la preşedinţia SUA Robert F. Kennedy Jr. a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.