Avionul lui Prigojin ‘a fost prins’ de Flightradar! Aparatul a zburat spre Belarus

Publicat:

Un avion cu reacţie, având legătură cu şeful grupului paramilitar privat Wagner, Evgheni Prigojin, a zburat marţi din Rusia spre Belarus, presupunându-se că aeronava l-ar putea transporta pe omul de afaceri în exil, la trei zile după ce a condus o revoltă eşuată împotriva armatei ruse, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Flightradar24 – un site care permite urmărirea în timp real a poziţiei avioanelor aflate în zbor – a arătat că o aeronavă Embraer Legacy 600, purtând coduri de identificare care se potrivesc cu un avion având legătură cu Prigojin în documentele de sancţiuni ale SUA, a coborât la altitudinea de aterizare în apropierea capitalei belaruse Minsk. Aparatul a părăsit regiunea Rostov la 02:32 GMT şi a început procedura de aterizare în jurul orei 04:20 GMT în apropiere de Minsk. Nu este clar dacă a şi a aterizat.


Citeşte şi: Revolta grupului Wagner a fost o înscenare: Putin și Prigojin au pus totul la cale! – Black News

Aparatul de zbor a apărut prima dată pe site-ul de urmărire a zborurilor deasupra oraşului Rostov, în sudul Rusiei, pe care mercenarii lui Prigojin îl capturaseră sâmbătă.

Prigojin declarase în aceeaşi zi că urma să plece în Belarus în cadrul unui acord negociat de preşedintele Aleksandr Lukaşenko. Dar detaliile călătoriei sale în exil nu au fost făcute publice, iar locul unde se află a rămas neconfirmat timp de trei zile.

Ultima dată, Prigojin a fost văzut în public sâmbătă seara, zâmbind şi salutând trecătorii în timp ce părăsea oraşul Rostov într-un SUV, după ce le-a ordonat oamenilor săi să se retragă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat în discursul său de luni seara că liderii rebeliunii şi-au trădat patria, deşi nu a menţionat numele lui Prigojin.

Putin a declarat că luptătorilor Wagner li se va permite să se stabilească în Belarus, iar Prigojin a declarat că preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a fost de acord să lase grupul să opereze pe teritoriul ţării sale.

Prigojin (62 de ani), un fost aliat al lui Putin şi fost deţinut ai cărui mercenari din grupul Wagner au dus cele mai sângeroase bătălii în războiul din Ucraina, a declarat că luptătorii săi şi-au oprit campania sâmbătă pentru a evita vărsarea de sânge după ce aproape că au ajuns la Moscova.

“A fost ca o demonstraţie de protest, nu pentru a răsturna guvernul ţării”, a declarat Prigojin într-un mesaj audio luni după-amiază.

Citeşte şi: Putin a ţinut un discurs televizat după eşecul rebeliunii conduse de Prigojin, liderul mercenarilor Wagner – Black News

În discursul său rostit târziu în noapte, în primele comentarii publice de după rebeliune, Putin a confirmat că mai mulţi piloţi ruşi au fost ucişi în luptele împotriva marşului mercenarilor din weekend spre Moscova. El le-a mulţumit ruşilor pentru că au dat dovadă de solidaritate patriotică în timpul acestor evenimente.

Duşmanii Rusiei au vrut să vadă ţara “sufocată în conflicte civile sângeroase”, dar Rusia nu va ceda “niciunui şantaj, niciunei încercări de a provoca tulburări interne”, a declarat Putin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.