Avionul preşedintelui ecuadorian, obligat să aterizeze de urgenţă la Washington

Publicat:

Avionul preşedintelui ecuadorian, Lenin Moreno, a fost obligat să aterizeze de urgenţă sâmbătă la Washington unde a efectuat o vizită oficială, însă toată lumea “se simte bine”, a declarat ministrul comunicaţiilor, Caridad Vela, citată de EFE, potrivit agerpres.  

În afară de şeful statului, la bordul avionului se mai aflau soţia acestuia, Rocío González, secretarul general al guvernului, Juan Sebastián Roldán, ministrul de externe, Luis Gallegos, ministrul comunicaţiilor şi ambasadoarea Ecudaorului în SUA, Ivonne Baki.


Citește și : După 88 de zile, muzeele Vaticanului se redeschid începând de luni

“Avionul prezidenţial s-a confruntat cu o problemă tehnică la puţin timp după decolarea de la Washington DC fiind constrâns să aterizeze de urgenţă”, a afirmat Caridad Vela într-un comunicat.

“Moreno şi toate persoanele aflate la bordul avionului se simt bine şi urmează să se întoarcă în Ecuador în următoarele ore”, a adăugat ea.

Vizita lui Lenin Moreno în Statele Unite a fost iniţial planificată pentru începutul lunii ianuarie, când Donald Trump era încă în funcţia de preşedinte, însă a fost amânată din cauza violenţelor de la Capitoliul american, pe 6 ianuarie.

Citește și : Mişcarea Black Lives Matter, propusă la Premiul Nobel pentru Pace

În cursul vizitei, preşedintele Moreno a purtat discuţii cu oficiali ai administraţiei Biden, precum şi cu directorul general al FMI, Kristalina Georgieva. FMI a aprobat în septembrie un plan de asistenţă în valoare de 6,5 miliarde de dolari pentru această ţară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.