X

Avionul rusesc doborât în Siria: Putin promite anchetă și măsuri pentru protejarea personalului militar rus

Doborârea avionului militar rus în largul coastelor Siriei este rezultatul unei serii de circumstanţe tragice, afirmă preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, promiţând măsuri pentru protejarea personalului militar rus, potrivit mediafax.

Avionul rus de recunoaştere de tip Il-20, având la bord 15 militari, a fost doborât de artileria antiaeriană siriană. Moscova a atribuit vina Israelului, în contextul în care avioane militare israeliene care efectuau raiduri în Siria au zburat în apropierea aeronavei ruse. Rusia este unul dintre principalii aliaţi ai Administraţiei Bashar al-Assad.

Citește și : Avion rusesc doborât în Siria: Rusia l-a convocat pe numărul doi al Ambasadei Israelului la Moscova

“Cel mai probabil, în acest caz pare a fi vorba de o serie de evenimente tragice accidentale, deoarece avionul nostru nu a fost doborât de un avion israelian. Fără niciun dubiu, trebuie să cercetăm cu seriozitate ce s-a întâmplat”, a declarat Vladimir Putin marţi seară.

“Măsurile de reacţie vor viza în primul rând garantarea securităţii personalului militar rus şi a bazelor ruse din Siria”, a precizat Vladimir Putin, citat de agenţia Reuters.

Israelul a negat implicarea în incidentul aviatic, dar a exprimat regret pentru moartea militarilor ruşi.

Citește și : Donald Trump acuză China că „încearcă să influenţeze” alegerile din SUA prin sancţiunile sale comerciale

Tags: anchetarusiasiriaVladimir Putin
Categorii: Diaspora