Alt avocat al dreptrurilor omului a fost ARESTAT în China

Publicat:

Avocatul chinez Yu Wensheng a devenit ultima victimă a represiunii din China împotriva apărătorilor drepturilor omului, fiind arestat vineri la Beijing, potrivit soţiei sale, relatează dpa, conform agerpres.


Xu Yan a spus că soţul său a fost reţinut de autorităţi în cursul dimineţii. “La 06:30, Yu Wensheng era pe punctul de a-şi duce copiii la şcoală. Au apărut două maşini de poliţie, un minibus şi o maşină cu o echipă a trupelor sociale, şi l-au luat”, a spus femeia prin telefon.

Citeşte şi: Haos şi panică într-o şcoală din Rusia. Un elev şi-a atacat colegii cu un topor şi sticle incendiare – VIDEO

“Am sunat la secţia locală de poliţie, la numărul de urgenţă, însă nu am putut obţine informaţii despre ce i s-a întâmplat. Nu am nicio idee unde l-au dus”, a mai afirmat ea.

Femeia a spus de asemenea că arestarea soţului ar putea avea legătură cu scrisoarea deschisă pe care acesta a publicat-o joi şi în care cerea o reformă constituţională. Yu Wensheng şi-a mai exprimat şi anterior critici în legătură cu congresul din octombrie al partidului unic.

Licenţa de avocat i-a fost retrasă în această săptămână, iar anterior i s-a respins o solicitare de a deschide un nouă firmă de avocatură pentru că ar fi făcut afirmaţii “de contestare a conducerii partidului” şi pentru că ar fi “atacat statul de drept socialist din China”, conform unei organizaţii a avocaţilor chinezi pentru drepturile omului, cu sediul la Hong Kong.

Patrick Poon, cercetător al Amnesty International, a spus că arestarea lui Yu arată lipsa oricărei toleranţe a Beijingului faţă de criticile interne.

Citeşte şi: Clipe de GROAZĂ pe cea mai cunoscută plajă din lume. Un bebeluş a murit şi cel puţin 17 răniţi după ce o maşină a intrat cu viteză pe Copacabana – VIDEO

“Este foarte îngrijorător dacă va fi inculpat pentru vreo faptă gravă precum ‘incitare la răsturnarea puterii de stat'”, a spus Poon.

Yu se numără printre cei peste 250 de avocaţi pentru drepturile omului reţinuţi începând cu iulie 2015 într-o amplă campanie de reprimare, conform Amnesty International.

Organizaţia de apărare de drepturilor omului susţine că multe arestări culminează cu mărturisiri forţate la televizor după luni de tăcere, iar avocaţii reţinuţi au vorbit de asemenea despre faptul că au fost torturaţi sau supuşi unor rele tratamente cât timp s-au aflat în închisoare. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în procesul de...

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila Momente de groază, aseară, în Brăila. Un medic...

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri Radu Marian, deputat PAS, a scris că actualul guvern a construit de trei...

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova Un grup farmaceutic german, cunoscut pentru portofoliul său impresionant în oncologie, hematologie, urologie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.