Avocaţii lui Michael Flynn au ÎNTRERUPT comunicarea cu Casa Albă

Publicat:

Avocaţii lui Michael Flynn, fost consilier pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, au încetat comunicarea cu echipa juridică a liderului de la Casa Albă, a relatat joi cotidianul New York Times, ceea ce sugerează că Flynn ar putea coopera cu anchetatorii care investighează o posibilă implicare a Rusiei în alegerile din SUA, informează Reuters şi DPA, potrivit agerpres.

Această schimbare ar putea fi un indiciu că Michael Flynn încearcă să negocieze un acord cu procurorii care efectuează ancheta, condusă de procurorul special Robert Muller, privind ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016.


Citeşte şi: Un mare magnat al Grupării criminale din Columbia – Clanul Golfului – a fost eliminat într-o operațiune specială a forțelor de securitate

Ancheta care vizează Casa Albă este în desfăşurare din ianuarie, când serviciile de informaţii americane au ajuns la concluzia că Rusia a intervenit în alegeri pentru a încerca să-l ajute pe Trump să o învingă pe Hillary Clinton, piratând şi difuzând e-mailuri stânjenitoare şi răspândind propagandă prin reţele de socializare pentru a o discredita pe candidata democrată.

Rusia a negat că ar fi intervenit în alegerile din SUA, iar Trump a afirmat că nu a existat nicio cooperare secretă.

Avocatul lui Flynn nu a răspuns imediat unei cereri adresate de agenţia de presă Reuters de a comenta pe acest subiect joi, de Ziua Recunoştinţei.

Un purtător de cuvânt al lui Mueller a refuzat de asemenea să comenteze. Un consilierul special de Casa Albă, Ty Cobb, a transmis întrebările către avocaţii externi ai preşedintelui Trump, John Dowd şi Jay Sekulow, care nu au putut fi contactaţi pentru declaraţii.

Potrivit New York Times, avocaţii lui Flynn făceau schimb de informaţii cu echipa juridică a preşedintelui Trump despre ancheta condusă de Mueller, Flynn fiind o figură cheie în această investigaţie. Citând patru persoane implicate în acest caz, cotidianul a scris că acordul de cooperare a luat sfârşit.

Ca urmare a regulilor privind prevenirea conflictelor de interese atunci când avocaţii îşi reprezintă clienţii, demersul avocaţilor lui Flynn de a opri comunicarea cu avocaţii lui Trump indică faptul că Flynn cooperează acum cu Mueller, precizează New York Times, adăugând că aceasta nu este o dovadă în sine.

Citeşte şi: Probleme mari în Germania. Social-democraţii se declară pregătiţi să discute pentru ieşirea din criza politică

Dar evoluţia evenimentelor i-a determinat pe avocaţii lui Trump să creadă că Flynn a început discuţii cu Mueller în cea ce priveşte cooperarea, menţionează cotidianul.

Flynn a fost consilierul pe probleme de securitate naţională Trump pentru doar 24 de zile, fiind nevoit să demisioneze după ce s-a descoperit că i-a ascuns adevărul vicepreşedintelui Mike Pence în legătură cu contactele sale cu un înalt diplomat rus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.