Franţa : Avocatul lui Jawad Bendaoud critică declarațiile ministrului Belloubet cu privire la procesul în curs

Publicat:

Avocatul lui Jawad Bendaoud, Xavier Nogueras, a criticat luni vehement declaraţii ale ministrului Justiţiei Nicole Belloubet cu privire la procesul în curs al presupusei gazde a jihadiştilor care au comis atentatul de la 13 noiembrie, relatează AFP.

Întrebat duminică ce părere are despre trecutul de recidivist al lui Jawad Bendaoud, ministrul a declarat pentru RTL că ”instituţia judiciară îşi va face treaba (…)”. După care a adăugat că ”atitudinea sa, care este incalificabilă în cursul procesului, nu are vreo consecinţă asupra sancţiunii care-i este aplicată”, conform agerpres.


”Aş vrea să-mi exprim uimirea, indignarea şi îngrijorarea în faţa unei situaţii unice. Nu-mi amintesc ca vreun ministru al Justiţiei să fi comentat un proces în curs”, a declarat Nogueras la reluarea procesului, luni după-amiaza.

Citește și : Automatizarea și globalizarea sunt o amenințare a locurilor de muncă (raport )

În opinia avocatului lui Jawad Bendaoud, declaraţiile ministrului reprezintă o ”atingere gravă la adresa prezumţiei de nevinovăţie”.

El s-a declarat îngrijorat de faptul că declaraţiile lui Belloubet ar putea ”să aducă atingere imparţialităţii” tribunalului, ”spiritului unui proces echitabil”. ”Asta ne pare scandalos”, a apreciat el.

Jawad Bendaoud, judecat de la 24 ianuarie şi până la 14 februarie de ”tăinuire de răufăctori terorişti”, riscă şase ani de închisoare.

Audierea de vineri, într-o atmosferă tensionată, a devenit pe alocuri un adevărat one-man-show, prin accese de furie ale inculpatului, alternate cu scenete.

Luni după-amiaza, după interogatoriul avocaţilor apărării, tribunalul se nteresa de personalităţile lui Jawad Bendaoud şi ale altor doi inculpaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.