X

Franţa : Avocatul lui Jawad Bendaoud critică declarațiile ministrului Belloubet cu privire la procesul în curs

Avocatul lui Jawad Bendaoud, Xavier Nogueras, a criticat luni vehement declaraţii ale ministrului Justiţiei Nicole Belloubet cu privire la procesul în curs al presupusei gazde a jihadiştilor care au comis atentatul de la 13 noiembrie, relatează AFP.

Întrebat duminică ce părere are despre trecutul de recidivist al lui Jawad Bendaoud, ministrul a declarat pentru RTL că ”instituţia judiciară îşi va face treaba (…)”. După care a adăugat că ”atitudinea sa, care este incalificabilă în cursul procesului, nu are vreo consecinţă asupra sancţiunii care-i este aplicată”, conform agerpres.

”Aş vrea să-mi exprim uimirea, indignarea şi îngrijorarea în faţa unei situaţii unice. Nu-mi amintesc ca vreun ministru al Justiţiei să fi comentat un proces în curs”, a declarat Nogueras la reluarea procesului, luni după-amiaza.

Citește și : Automatizarea și globalizarea sunt o amenințare a locurilor de muncă (raport )

În opinia avocatului lui Jawad Bendaoud, declaraţiile ministrului reprezintă o ”atingere gravă la adresa prezumţiei de nevinovăţie”.

El s-a declarat îngrijorat de faptul că declaraţiile lui Belloubet ar putea ”să aducă atingere imparţialităţii” tribunalului, ”spiritului unui proces echitabil”. ”Asta ne pare scandalos”, a apreciat el.

Jawad Bendaoud, judecat de la 24 ianuarie şi până la 14 februarie de ”tăinuire de răufăctori terorişti”, riscă şase ani de închisoare.

Audierea de vineri, într-o atmosferă tensionată, a devenit pe alocuri un adevărat one-man-show, prin accese de furie ale inculpatului, alternate cu scenete.

Luni după-amiaza, după interogatoriul avocaţilor apărării, tribunalul se nteresa de personalităţile lui Jawad Bendaoud şi ale altor doi inculpaţi.

Tags: Jawad BendaoudjihadistiministruNicole Belloubetproces
Categorii: Diaspora