Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, reacție la cazul fetiței care a devenit mamă la doar 11 ani

Publicat:

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, reacție la cazul fetiței care a devenit mamă la doar 11 ani

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului a venit cu o reacție la cazul fetiței care a născut la vârsta de 11 ani. Ombudsmanul a precizat că va monitoriza intervenția autorităților competente în elucidarea circumstanțelor și va evalua măsurile și acțiunile întreprinse în vederea prevenirii unor astfel de situații.

„Avocatul Poporului pentru drepturile copilului manifestă o profundă îngrijorare față de cazul unei fetițe care a devenit mamă la doar 11 ani. Autoritățile sunt solicitate să investigheze cu promptitudine acest caz, să asigure asistența medicală, suportul psiho-emoțional, suportul în reluarea studiilor de către mamă și să identifice orice element care ar putea contribui la prevenirea unor astfel de situații în viitor”, se arată în comunicat, potrivit moldova1.md.


Amintim că, o minoră de 11 ani din centrul țării a născut pe 13 ianuarie curent. Oamenii legii au inițiat o cauză penală pentru viol pe 13 decembrie 2023, după ce medicii unui centru de sănătate au sesizat poliția.

Potrivit Procuraturii Generale, principalul suspect în acest dosar este tatăl vitreg al copilei. Bănuitul a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit în comiterea infracțiunii de viol. Acesta a oferit declarații, dar vina în comiterea infracțiunii nu o recunoaște.

Bărbatul a fost plasat în arest ieri, 2 februarie, în arest pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru Moldova 1 de către reprezentanții Procuraturii Generale.

„Minora a fost plasată într-un centru de asistență pentru intervievare și acordarea consilierii psihologice. După naștere, se află la domiciliul mamei sale împreună cu nou-născutul. Din ansamblul de probe recent administrate, care nu pot fi divulgate, s-a descoperit că suspectul este concubinul mamei copilei, la 31 ianuarie 2024, acesta fiind reținut”, informează Procuratura Generală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 2 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 2 iulie în Istorie 2 iulie este a 183-a zi a calendarului gregorian și a 184-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de 2...

Horoscop 2 iulie 2024

Horoscop 2 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Leii sunt foarte invidiaţi în această perioadă, în timp ce Racii depind de...

Investiţiile făcute de fondurile suverane din Orientul Mijlociu sunt la maximul ultimilor 15 ani

Investiţiile făcute de fondurile suverane din Orientul Mijlociu sunt la maximul ultimilor 15 ani Fondurile suverane din Orientul Mijlociu au fost responsabile pentru mai mult...

Doar 10% din suprafața uscatului este locuită: ‘Nu mai bine terraformăm noi Terra?’

Doar 10% din suprafața uscatului este locuită: 'Nu mai bine terraformăm noi Terra?' Deși deseori genială, în special prin autori ca Jules Verne, George Herbert...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.