Avocatul lui Puigdemont încearcă să evite arestarea liderului catalan

Publicat:

Paul Bekaert, avocatul belgian al fostului lider catalan Carles Puigdemont, a declarat joi că va încerca să evite arestarea acestuia în cazul în care un tribunal spaniol va emite un ordin de reţinere, informează EFE, conform agerpres.

Într-o serie de declaraţii la postul de televiziune olandez HLN, Bekaert a spus că ‘judecătorul de instrucţie nu are de ce să-l reţină (pe Puigdemont), ci poate la fel de bine să-l lase în libertate, (impunându-i) anumite condiţii’.


După ce a insistat că nu are deloc încredere în justiţia spaniolă, Bekaert s-a declarat ‘sătul’ să răspundă la întrebările presei. ‘Nu sunt purtătorul de cuvânt al lui Carles Puigdemont. Sunt avocatul său’, a declarat el.

Citreşte şi: Parchetul spaniol a cerut punerea în detenţie preventivă pentru opt membri ai guvernului catalan

Bekaert a comentat totodată că ‘nu au scăpat de el (de Puigdemont – n.r.) în Spania, iar dacă îl arestează, vor face din el un martir’. Avocatul fostului şef al executivului regional catalan a mai spus că ‘se pare că deocamdată (Puigdemont) rămâne (în Belgia)’.

În ceea ce priveşte următorii paşi, Bekaert a explicat că ‘un judecător spaniol poate ordona arestarea lui, poate emite un mandat de arestare internaţional sau european şi poate solicita extrădarea lui’.

Citeşte şi: Dacă Puigdemont nu se prezintă la tribunal, se va emite un mandat de ARESTARE pe numele lui

‘Asta va lua timp, deoarece un astfel de mandat trebuie tradus, apoi dus la îndeplinire de poliţia federală şi de parchetul federal (procuratura) ţării noastre’, a adăugat el, menţionând că ulterior speţa ajunge în faţa unui tribunal de instrucţie belgian.

Întrebat ce poate face într-un astfel de caz un judecător de instrucţie belgian, Bekaert a spus că acesta ‘are mai multe variante’. ‘Îl poate aresta şi încătuşa. Însă judecătorul de instrucţie nu are de ce să-l aresteze, îl poate lăsa în libertate pe domnul Puigdemont, cu respectarea anumitor condiţii. Eu însumi voi analiza toate variantele’, a conchis avocatul belgian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.