X

Ayatollah-ul Ali Khamenei spune că Iranul a dejucat ‘un complot periculos’

Ghidul Suprem al Iranului, Ali Khamenei, a anunţat miercuri că ţara sa a dejucat “un complot periculos”, după manifestaţiile violente de la mijlocul lui noiembrie, declanşate de o creştere a preţului la benzină, informează AFP, potrivit agerpres.

“Poporul a dejucat un foarte mare şi periculos complot. Mulţi bani au fost cheltuiţi pentru a distruge, a întreprinde violenţe şi a ucide oameni”, a spus ayatollahul, citat de televiziunea de stat.

Citește și: Zi de doliu naţional în Albania. Bilanţul victimelor este în creştere!

Autorităţile iraniene au acuzat în repetate rânduri “duşmanii” ţării, în special SUA şi Israelul, că au provocat aceste revolte ce au durat câteva zile.

Teheranul a anunţat luni că a restabilit calmul după mai multe zile de manifestaţii de furie şi de violenţe care au izbucnit pe 15 noiembrie, la câteva ore după anunţarea unei creşteri surprinzătoare a preţului la benzină, în plină criză economică declanşată de restabilirea şi de înăsprirea, începând cu 2018, a sancţiunilor americane împotriva Iranului.

Citește și: Trump declară RĂZBOI cartelurior de droguri mexicane: ‘Organizaţii teroriste!’

Cel puţin 143 de persoane au fost ucise de forţele de ordine în timpul mişcării de protest care a zguduit Iranul la începutul lunii noiembrie, a informat Amnesty International.

Tags: Ayatollah Ali KhameneiIranprotesteteheran
Categorii: Sinteze