X

Ayatollahul Ali Khamenei salută mobilizarea poporului iranian împotriva ‘inamicului’

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a salutat marţi “mişcarea masivă a poporului împotriva complotului inamicilor”, acuzând SUA, Israelul şi un grup de opoziţie în exil că au planificat protestele recente din ţară, relatează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit presei de stat iraniene, demonstraţii de susţinere a autorităţilor Republicii islamice sunt organizate zilnic de peste zece zile în toată ţara pentru a condamna violenţele şi tulburările care au cuprins zeci de oraşe iraniene în perioada 28 decembrie – 1 ianuarie, soldate cu moartea a peste 20 de persoane.

Citeşte şi: După evadarea a nouă deţinuţi, penitenciarele din Berlin angajează peste 100 de gardieni – VIDEO

O astfel de “mobilizare populară împotriva complotului inamicului împotriva regimului nu există nicăieri în lume”, a declarat Ali Khamenei, într-un discurs difuzat de presa iraniană.

Ayatollahul Ali Khamenei a acuzat “Statele Unite, sioniştii” că ar fi pregătit “de câteva luni” tulburări “în mici oraşe care s-au extins apoi în capitală”. “Asta nu va rămâne fără răspuns”, a afirmat el în atenţia SUA.

Citeşte şi: Donald Trump ar putea fi audiat de procurorul special Robert Mueller. Casa Albă se abţine de la comentarii

“Banii au venit de la guverne bogate din Golful Persic”, a mai spus el. “Ei au cerut oamenilor să protesteze folosind sloganul ‘Nu scumpirilor’ care place tuturor”, a adăugat el.

Khamenei a afirmat că există o diferenţă între “cerinţele corecte ale poporului şi acţiunile sălbatice şi distrugătoare ale acestui grup”, spunând că “a protesta” pentru a-şi susţine drepturile nu are nimic de-a face cu “arderea Coranului, insultarea Islamului, insultarea steagului şi incendierea moscheilor”.

Tags: Administraţia Naţională pentru Oceane şi Atmosferică a SUAayatollahul Ali KhameneiIranprotesteSUA
Categorii: Sinteze