Ayatollahul Ali Khamenei spune că Iranul nu mai poate avea încredere în UE

Publicat:

Ghidul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a afirmat vineri că ţara sa nu poate avea încredere în Uniunea Europeană, declaraţia sa intervenind la numai câteva zile după ce europenii au lansat un mecanism financiar pentru a eluda sancţiunile SUA împotriva Teheranului, informează AFP, potrivit agerpres.

‘Se duc discuţii în aceste zile despre europeni şi propunerile acestora. Sfatul meu este că nu trebuie să avem încredere în ei, la fel ca şi în americani’, a declarat liderul iranian, potrivit site-lui său oficial.


Citește și: Cadavrul lui Emiliano Sala a fost identificat

‘Nu spun că nu ar trebui să avem relaţii cu ei. Este o problemă de încredere’, a adăugat ayatollahul Khamenei, care s-a exprimat într-o reuniune cu responsabili ai forţelor aeriene în cadrul evenimentelor de celebrare a 40 de ani de la Revoluţia islamică.

Parisul, Berlinul şi Londra au anunţat la sfârşitul lunii ianuarie crearea unui mecanism financiar pentru a permite companiilor din UE să facă comerţ cu Iranul, în pofida sancţiunilor economice reinstituite împotriva Teheranului de către Washington, după decizia preşedintelui Donald Trump ca SUA să se retragă din acordul internaţional asupra programului nuclear iranian încheiat în 2015.

Citește și: Armata lui Maduro moare de foame

Iranul a salutat ‘o primă etapă aşteptată’, dar mai târziu a calificat ca ‘inacceptabil’ ca funcţionarea acestui sistem să fie legată de exigenţele cu privire la lupta împotriva spălării de bani şi a finanţării terorismului.

Liderul suprem iranian a atacat, de asemenea, Europa în problema drepturilor omului, referindu-se în special la modul în care guvernul francez a gestionat manifestaţiile desfăşurate de ‘vestele galbene’. ‘Ei atacă demonstranţii pe străzile din Paris (…) şi apoi au tupeul să ne întrebe despre drepturile omului’, a spus ayatollahul Khamenei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.