Ayatollahul Iranului ameninţă Israelul: ‘Este pe cale să fie distrus’

Publicat:

Ayatollahul Iranului ameninţă Israelul: ‘Este pe cale să fie distrus’

Conducătorul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat luni că Israelul este pe cale să fie distrus; el a felicitat mişcarea islamistă palestiniană Hamas pentru atacul din 7 octombrie anul trecut pe teritoriul israelian, care a determinat statul evreu să lanseze ofensiva asupra Fâşiei Gaza, transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Atacul Hamas a fost “o lovitură decisivă dată regimului sionist”, pe care l-a pus “pe calea care va duce la distrugerea” acestuia, a spus liderul religios iranian într-un discurs omagial cu ocazia a 35 de ani de la moartea predecesorului său, ayatollahul Ruhollah Khomeini, fondatorul Republicii Islamice.


Ayatollahul Iranului ameninţă Israelul: ‘Este pe cale să fie distrus’

Khamenei a apreciat că actul terorist “a avut loc la momentul potrivit” şi a adăugat: “bineînţeles, nu pot avea pretenţia că aceia care l-au gândit ştiau în ce măsură fac o treabă excelentă. Dar fapt este că asta au făcut”.

“Regimul sionist se descompune treptat sub ochii popoarelor lumii”, iar “mai devreme sau mai târziu America trebuie să înceteze să îl mai susţină”, a afirmat el în faţa câtorva mii de oameni adunaţi la mausoleul lui Khomeini de lângă Teheran.

Ayatollahul Iranului ameninţă Israelul: ‘Este pe cale să fie distrus’

În 7 octombrie, Hamas a ucis în Israel aproape 1.200 de oameni, majoritatea civili, şi a luat circa 250 de ostatici, din care 120 se află încă în Gaza, iar 37 şi-au pierdut viaţa potrivit armatei israeliene.

Represaliile israeliene au constat într-o ofensivă aeriană şi terestră cu obiectivul declarat de a distruge Hamas. Autorităţile din Gaza, controlate de mişcarea islamistă, afirmă că operaţiunile militare au dus la moartea a peste 36.000 de palestinieni.

Iranul, care nu recunoaşte statul Israel, se prezintă ca unul din principalii susţinători ai Hamas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.