Ayatollahul Khamenei critică dur: ‘Caricaturile din Charlie Hebdo sunt un PĂCAT IMPARDONABIL!’

Publicat:

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat marţi că publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed în revista franceză de satiră Charlie Hebdo este un ”păcat impardonabil” şi o dovadă a urii lumii occidentale faţă de islam, informează EFE, potrivit agerpres.

”Păcatul impardonabil al unei reviste franceze, care a insultat sfântul chip al profetului, a dovedit o dată în plus ura şi ostilitatea instituţiilor politice şi culturale din lumea occidentală împotriva islamului şi a comunităţii musulmane”, a susţinut ayatollahul Khamenei într-un mesaj publicat pe pagina sa oficială de internet.


Citește și: Rafael Correa NU scapă de închisoare! Curtea Supremă din Ecuador îi menține sentința grea

Liderul suprem al Iranului a criticat folosirea de către unii politicieni francezi a ”scuzei libertăţii de exprimare pentru a nu condamna această uriaşă crimă (care) este complet greşită şi demagogică”. În opinia sa, ”profundele politici antiislamice ale sioniştilor şi ale guvernelor arogante sunt cauza unor demersuri atât de ostile”.

”Acest demers în acest moment ar putea fi şi o metodă de a distrage atenţia naţiunilor şi guvernelor din Asia de Vest de la sinistrele comploturi ale Statelor Unite şi ale regimului sionist (Israelul) împotriva regiunii”, a adăugat el.

Din acest motiv, ayatollahul Khamenei a concluzionat că ”naţiunile musulmane, mai ales cele din Asia de Vest, trebuie să rămână vigilente la problemele acestei regiuni sensibile şi să nu uite niciodată ostilitatea politicienilor şi liderilor occidentali faţă de islam”.

Citește și: Washingtonul acuză China de HĂRȚUIREA jurnaliștilor străini

Charlie Hebdo a republicat săptămâna trecută mai multe caricaturi cu profetul Mohamed cu prilejul începerii procesului împotriva jihadiştilor care au atacat sediul redacţiei în 2015, ucigând 12 angajaţi.

În trecut, Iranul a adoptat o postură extrem de dură faţă de tot ceea ce consideră a fi ofense aduse islamului. Ayatollahul Ruhollah Khomeini, liderul Revoluţiei Islamice, a emis o fatwa în 1989 împotriva lui Salman Rushdie pentru romanul ”Versetele satanice”, prin care le cerea tuturor bunilor musulmani să-l ucidă pe scriitorul anglo-indian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.