X

Azerbaidjan : Trei angajaţi ai grupului HALO Trust au fost ucişi în explozia unei mine

Trei angajaţi ai unei organizaţii internaţionale de deminare au murit joi în explozia unei mine în regiunea contestată Nagorno-Karabah, pe care Armenia şi Azerbaidjanul şi-o dispută de peste un sfert de secol, potrivit AFP, potrivit agerpres.

Cei trei angajaţi ai grupului HALO Trust au fost ucişi şi alţi doi răniţi în “explozia accidentală a unei mine terestre antitanc” în timp ce se deplasau cu un vehicul pentru o inspecţie, a precizat organizaţia într-un comunicat.

Citește și : Rusia cere ajutorul Londrei în ancheta privind otrăvirea Iuliei Skripal

Un purtător de cuvânt al autorităţilor separatiste din Nagorno-Karabah, David Babayan, a confirmat incidentul, pentru AFP.

Nagorno-Karabah, regiune muntoasă din Caucaz, este una din cele mai minate regiuni din fosta URSS de la conflictul din anii ’90 între Armenia şi Azerbaidjan.

În 1994 a fost încheiat un armistiţiu, după un război care a făcut 30.000 de morţi şi sute de mii de refugiaţi. Nu a fost semnat însă niciun tratat de pace între Baku şi Erevan, iar regulat au loc ciocniri.

Organizaţia internaţională neguvernamentală Halo Trust, specializată în deminare, este prezentă în Nagorno-Karabah din 2000 şi susţine că a curăţat de mine aproape 90% din teritoriu.

Citește și : Libia : Primarul capitalei, Tripoli, a fost răpit

Tags: armeniacaucazHALO TrustmineNagorno-Karabah
Categorii: Știrile zilei