Azerbaidjanul organizează cele mai mari exerciţii militare după războiul din Nagorno-Karabah

Publicat:

Forţele Armate azere au început luni cele mai ample exerciţii militare de la încheierea războiului din Nagorno-Karabah, regiune azeră populată majoritar de etnici armeni, a informat Ministerul Apărării din Azerbaidjan, citat de EFE, potrivit agerpres.

La manevre, care au loc într-o zonă muntoasă, participă 10.000 de militari, 100 de vehicule de luptă şi alte blindate, 200 de sisteme de rachete şi artilerie, 30 de avioane de luptă şi drone.


Citeşte şi: Secţiile de votare din Ţările de Jos s-au deschis pentru alegerile de trei zile

Potrivit Ministerului Apărării azer, aceste exerciţii au ca scop sporirea coordonării forţelor armate în lupta împotriva detaşamentelor teroriste, consecinţă a “experienţei dobândite în Războiul Patriei”, aşa cum numeşte Baku conflictul de 44 de zile din Nagorno-Karabah, finalizat la 10 noiembrie 2020 cu victoria Azerbaidjanului asupra forţelor armene, aminteşte EFE.

Ca rezultat al acordului care a pus capăt conflictului soldat cu circa 10.000 de morţi, Armenia a pierdut circa 70% din teritoriile azere pe care le controla în Karabah şi zonele învecinate de la războiul de la începutul deceniului ’90 al secolului trecut.

Citeşte şi: Biden şi Pelosi se abţin să-l demită pe guvernatorul statului New York

De altfel, consecinţele conflictului din Nagorno-Karabah se află în centrul discuţiilor pe care le vor purta luni autorităţile azere cu şefa diplomaţiei suedeze şi preşedintele prin rotaţie al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Ann Linde.

Ministrul de externe suedez a fost primit duminică seara de preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, iar luni se va întâlni cu omologul său azer, Heihun Bairamov, dar şi cu reprezentanţi ai societăţii civile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie Cele mai strălucite minţi din domeniul...

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului Armata israeliană a anunţat duminică "tiruri de rachete" dinspre Fâşia Gaza spre sudul...

Și-a revenit după două luni de comă. Despre cine este vorba

Și-a revenit după două luni de comă. Despre cine este vorba Valentina Borzin abia își unise destinul cu iubitul ei, Oleg. După nuntă, în iulie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.