X

Azore, zguduite de aproape 90 de seisme în doar 24 de ore! Un vulcan se trezeşte şi ar putea erupe după 200 de ani!

Autorităţile din arhipelagul portughez Azore, situat în Oceanul Atlantic, au emis o alertă după ce aproape 90 de seisme de mică intensitate s-au produs pe insula Sao Jorge într-un interval de doar 24 de ore, fără să provoace totuşi pagube materiale, informează Reuters, potrivit agerpres.

Vulcanul Urzelina de pe insula Sao Jorge a erupt pentru ultima dată în anul 1808, iar Agenţia de Protecţie Civilă din Azore le-a cerut experţilor de la centrul regional de monitorizare vulcanică să realizeze o evaluare a riscurilor seismice.

Citeşte şi: NYT recunoaște acum că ‘laptopul lui Biden’ – numit în mod fals DEZINFORMAREA RUSĂ – este autentic – Black News

Agenţia de Protecţie Civilă a precizat într-un comunicat că i-a contactat deja pe primarii locali şi pe unităţile de pompieri din regiune, cerându-le “să rămână vigilenţi” şi să îi ajute la nevoie pe locuitorii din Sao Jorge.

Activitatea seismică a început sâmbătă după-amiază, a precizat aceeaşi agenţie portugheză, care i-a îndemnat pe rezidenţi să îşi păstreze calmul, să se informeze şi să respecte recomandările oficiale.

Citeşte şi: Consulul general al Greciei compară Mariupolul cu Alep sau Guernica – Black News

Cele aproape 90 de seisme înregistrate pe insula portugheză au avut magnitudini cuprinse între 1,9 şi 3,3.

Sao Jorge, una dintre cele nouă insule care alcătuiesc Arhipelagul Azore, este locuită de 8.200 de persoane şi face parte din regiunea centrală a arhipelagului, în care se află şi două destinaţii turistice foarte populare, insulele Faial şi Pico, la rândul lor tot de origine vulcanică. 

Tags: Arhipelagul AzoreazorecutremurFaialOceanul AtlanticPicoSao JorgeVulcanul Urzelina
Categorii: Externe