X

Baghdadi a fost trădat de cumnatul său și de soția unui adjunct (oficiali irakieni)

Doi oficiali irakieni au declarat duminică pentru Associated Press că autoritățile de la Bagdad au ajutat Statele Unite să îl găsească pe liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, după ce au aflat informații de la doi apropiați ai acestuia, potrivit mediafax.

Potrivit celor două surse, autoritățile irakiene aveau informații despre locul în care se afla al-Baghdadi de la cumnatul acestuia, care a fost recent arestat în Irak, dar și de la soția unui adjunct al liderului terorist.

Citește și : Trump CONFIRMĂ: Liderul islamist Baghdadi a murit

Associated Press notează că cei doi oficiali nu au permisiunea de a face declarații publice legate de operațiuni de acest tip și au vorbit sub protecția anonimatului.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat duminică, în cadrul unui discurs, că liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit în Siria. Președintele american a informat că militarii americani l-au încercuit pe Baghdadi, iar acesta și-a detonat vesta cu explozibili pe care o avea asupra sa. Trei dintre copiii liderului ISIS au murit în explozie. Potrivit lui Trump, niciunul dintre militarii americani implicați în operațiune nu a decedat.

Citește și : Opt migranţi, între care patru copii, găsiţi într-un camion frigorific în portul francez Calais

Trump a mai spus că Baghdadi era monitorizat de către Statele Unite de două săptămâni, iar operațiunea a fost lansată întrucât existau informații potrivit cărora acesta intenționa să plece din locul în care se afla.

Tags: al-BaghdadibagdadDonald Trumpisisstat islamicStatele Unite
Categorii: Sinteze