Bahreinul a numit primul său ambasador în Israel

Publicat:

La şase luni de la stabilirea relaţiilor diplomatice, Bahreinul a numit primul său ambasador în Israel, informează marţi DPA, potrivit agerpres.   

Numirea lui Khaled Yousif al-Jalahma este “un alt pas important în implementarea acordului de pace şi consolidarea legăturilor dintre cele două ţări”, a declarat marţi ministrul israelian de externe Gabi Ashkenazi, potrivit biroului său.


Citește și : Joe Biden numește primii săi judecători federali

De asemenea, el a discutat despre deschiderea unei ambasade a statului din Golf în Israel cu omologul său din Bahrein şi a confirmat numirea ambasadorului.

Al-Jalahma a ocupat o funcţie de rang înalt în Ministerul de Externe din Bahrein începând din 2017 şi a fost ambasador adjunct al ţării sale în SUA între 2009 şi 2013.

O echipă a statului din Golf va călători în Israel în următoarele săptămâni pentru a face pregătirile necesare, a mai spus ministrul israelian.

Israelul a semnat acorduri cu Bahrein şi Emiratele Arabe Unite (EAU) la Washington în septembrie pentru a stabili relaţii diplomatice. Anterior, doar două state arabe – Egiptul şi Iordania – aveau relaţii diplomatice cu Israelul.

Cele două state din Golf s-au îndepărtat de linia ţărilor arabe veche de decenii de a refuza să aibă relaţii oficiale cu Israelul atât timp cât nu este rezolvat conflictul cu palestinienii.

Citește și : China a început vaccinarea persoanelor de peste 60 de ani şi a celor cu boli cronice

În schimb, Israelul a anunţat că va suspenda anexarea de teritoriu în Cisiordania ocupată, revendicată de palestinieni pentru propriul stat.

Israelul şi EAU aşteaptă beneficii economice din apropierea lor, dar mai presus de toate aceasta reprezintă o alianţă împotriva inamicului lor comun, Iranul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

Un “Vatican musulman” e pe cale să se nască în inima Europei

Un "Vatican musulman" e pe cale să se nască în inima Europei Prim-ministrul albanez Edi Rama a făcut cunoscută cotidianului "New York Times" intenția sa...

Discrepanţele rasiale din Europa nu pot fi decuplate de greşelile istorice (raport)

Discrepanţele rasiale din Europa nu pot fi decuplate de greşelile istorice Discrepanţele rasiale din unele naţiuni europene nu pot fi soluţionate dacă moştenirile colonialismului şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.