X

Băiat de 15 ani, reținut după atacul armat dintr-un centru comercial din orașul suedez Malmo

Poliția suedeză a arestat sâmbătă un adolescent suspectat că a ucis o persoană și a rănit o alta în urma unui schimb de focuri într-un centru comercial din orașul Malmo, situat în sudul Suediei, informează mediafax.

Bărbatul care a murit în urma împușcăturilor a fost ținta atacului, a declarat sâmbătă poliția, potrivit RTE.

Citește și : Coreea de Nord respinge planul de ajutor economic ‘îndrăzneţ’ propus de Seul

Un bărbat și o femeie au fost răniți vineri într-un schimb de focuri de armă într-un centru comercial din orașul Malmo, situat în sudul țării. Bărbatul a murit în cele din urmă din cauza rănilor, iar femeia a fost spitalizată.

Șefa poliției din Malmo, Petra Stenkula, a declarat sâmbătă într-o conferință de presă că „de fapt, totul ne face să credem că acest bărbat a fost ținta acestei execuții”.

Poliția a declarat că l-a arestat pe tânărul de 15 ani suspectat că a tras cu arma în centrul comercial.

Se crede că femeia, care se află în stare gravă, era o trecătoare.

Poliția consideră că împușcăturile sunt „un incident criminal izolat” și a exclus orice legătură cu terorismul.

În iulie, trei persoane au fost ucise într-un schimb de focuri de armă într-un centru comercial din capitala daneză Copenhaga, la aproximativ 30 de kilometri de Malmo.

Citește și : Bolsonaro se apropie de Luiz Inacio Lula da Silva în sondajele din Brazilia

Numărul crimelor cauzate de violența între bande a crescut în Suedia și se află în topul preocupărilor alegătorilor înaintea alegerilor de luna viitoare.

Anul acesta, 44 de persoane au fost împușcate mortal în Suedia, aproape toate în legătură cu suspiciuni de infracțiuni comise de bande, potrivit poliției. Anul trecut au fost 46 de persoane împușcate tot anul.

Tags: MalmoSuedia
Categorii: Diaspora