Bali şi-a redeschis porţile! Turiştii nu mai sunt obligaţi să stea în carantină

Publicat:

Insula indoneziană Bali a primit luni primii săi turişti străini după relaxarea măsurilor anti-COVID-19, care nu mai prevăd plasarea obligatorie în carantină la sosire, în cadrul unei acţiuni mai ample de eliminare a restricţiilor antiepidemice în această ţară din Sud-Estul Asiei după scăderea numărului de infectări, informează Reuters, potrivit agerpres.

Cunoscută pentru templele, cascadele, plajele potrivite pentru surfing şi cluburile sale de noapte, insula Bali a atras 6,2 milioane de turişti străini în 2019, anul care a precedat declanşarea pandemiei de COVID-19. De atunci, doar un număr foarte mic de vizitatori au revenit pe insula indoneziană după ce autorităţile din Bali au deschis graniţele pentru turiştii străini în octombrie 2021, descurajaţi de obligativitatea privind plasarea lor în carantină la sosire şi de alte restricţii antiepidemice.


Citeşte şi: Mai multe state occidentale cer SUSPENDAREA Rusiei din Interpol – Black News

În virtutea dispoziţiilor adoptate în cadrul unui program-pilot, turiştii vaccinaţi cu schemă completă împotriva noului coronavirus pot de acum să evite carantina obligatorie de trei zile, dar vor trebui totuşi să rămână pe insula indoneziană cel puţin patru zile.

“Cred că este o măsură bună pentru insulă”, a declarat Jesse Rayman, un turist olandez de 22 de ani care a sosit luni pe aeroportul din Bali. “Sper că toată lumea va putea să călătorească în siguranţă în viitor şi că noul coronavirus nu va mai fi o problemă aşa de mare”, a adăugat el.

Întrucât turismul reprezintă până la 50% din economia din Bali, directorii multor companii de pe insula indoneziană aşteptau cu disperare revenirea turiştilor, mai ales că ţările învecinate au adoptat mult mai repede astfel de măsuri.

Citeşte şi: Invazia Rusiei în Ucraina ar fi putut fi prevenită – Black News

Thailanda şi Filipine au implementat deja programe similare bazate pe anularea obligativităţii privind plasarea în carantină a turiştilor străini.

Luhut Pandjaitan, ministrul indonezian care coordonează campania de combatere a pandemiei de COVID-19 în insulele Java şi Bali, a declarat luni într-o conferinţă de presă că dacă programul din Bali va funcţiona adecvat, atunci toţi vizitatorii străini care vor veni în Indonezia nu vor mai fi obligaţi să intre în carantină începând de la 1 aprilie sau chiar mai devreme de această dată. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.