O bancă de alimente din Germania şi-a redeschis porţile pentru străini

Publicat:

O bancă de alimente din Germania a început miercuri să furnizeze hrană noilor clienţi străini, la trei luni după ce suspendase livrarea de produse alimentare către persoanele fără cetăţenie germană, relatează dpa, potrivit agerpres.

Essener Tafel a suscitat o polemică în Germania şi a ţinut primele pagini în ziarele străine la începutul acestui an, după ce a anunţat că nu va mai primi cereri de la persoanele fără cetăţenie germană pentru ajutor de hrană.


Citeşte şi: Şase oameni au murit după ce un elicopter s-a prăbuşit în Rusia

Organismul de caritate, situat în oraşul Essen din vestul ţării, a încetat să accepte noi cereri de ajutor alimentar de la persoane fără cetăţenie germană în data de 10 ianuarie, menţionând că unii dintre clienţii germani – în special persoane în vârstă şi părinţi singuri – s-au plâns pe comportamentul inadecvat al unor migranţi în timpul distribuirii de hrană.

Numeroase voci au acuzat organizaţia de xenofobie. Însuşi cancelarul german Angela Merkel a criticat această decizie.

O schimbare a acestei politici anunţată săptămână trecută de instituţia de caritate, care dispune de filiale în întreaga Germanie, relevă că naţionalitatea nu mai joacă un rol în obţinerea ajutorului alimentar.

Prioritate vor avea totuşi persoanele trecute de 50 de ani, persoanele cu dizabilităţi, familiile monoparentale şi cele cu copii mici.

Citeşte şi: Tragedie aeriană în Algeria. Un avion cu peste 200 de militari la bord s-a prăbuşit lângă capitală – VIDEO

Tafel dispune de 11 amplasamente şi distribuie săptămânal hrană pentru circa 1.800 de persoane, la nivel naţional oferind cu regularitate sprijin pentru aproximativ 1,5 milioane de oameni.

Din 2015, Germania a primit peste 1,2 milioane de refugiaţi provenind în special din Siria, Irak şi Afganistan. Afluxul de migranţi a alimentat sentimentul de xenofobie în această ţară, ceea ce a contribuit la consolidarea partidului de extrema dreaptă Alternativă pentru Germania (AfD), care a intrat şi în parlamentul federal după alegerile legislative din toamna trecută.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.