X

Bancă de alimente pentru unii angajaţi guvernamentali din Marea Britanie

Jeremy Corbyn, preşedintele Partidului Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, a interpelat-o miercuri şefa executivului conservator Theresa May în legătură cu crearea unei bănci de alimente destinată unor angajaţi guvernamentali, relatează AFP, scrie agerpres.

“Ne poate spune premierul ce nu merge în Marea Britanie modernă pentru ca un birou guvernamental din centrul Londrei să aibă o bancă de alimente astfel încât unii dintre angajaţii săi cu cele mai mici salarii să aibă ceva de mâncare?”, a spus Corbyn în Camera Comunelor, denunţând de asemenea inegalităţile sociale care există în Regatul Unit, în cadrul şedinţei săptămânale de întrebări pentru premierul conservator.

Citește și : Cel puţin 17 militari ucişi într-o ambuscadă lângă oraşul nigerian Tongo Tongo

Sunday Times a relatat duminică faptul că o fost creată de urgenţă o bancă de alimente pentru a veni în ajutorul unor muncitori, angajaţi ai serviciilor de curăţenie sau de restaurare, în urma unui incident care a împiedicat plata lor începând din martie.

Firma de outsourcing însărcinată cu operaţiunile de plată, ISS World, nu s-a exprimat în legătură cu acest incident, despre care nu se ştie clar dacă a fost cauzat de o eroare.

Un email consultat de Sunday Times şi trimis joi angajaţilor Ministerului Energiei le solicita acestora să facă donaţii de alimente.

Citat de publicaţia menţionată, Mark Serwotka, secretar general al Sindicatului Serviciilor Publice şi Comerciale, a declarat că este “absolut şocant că membrii noştri sunt obligaţi să recurgă la bănci de alimente din cauza proastei gestionări a contractului de către ISS”, în timp ce ministerul a promis că “toate costurile suplimentare suportate de personal din cauza erorii” vor fi rambursate.

“Cred că cel mai bun mod de a ne asigura că oamenii au un venit bun şi un venit stabil pentru familiile lor este de a ne asigura că ei au de muncă”, a declarat miercuri Theresa May, fără a răspunde direct la întrebarea lui Corbyn.

Premierul conservator a preferat să evidenţieze “faptul că rata de ocupare a forţei de muncă a atins un nivel record şi că şomajul este la cel mai scăzut nivel” în ţară, la 3,8% în primul trimestru, conform cifrelor publicate marţi.

Citește și : R.Moldova: Curtea Constituţională nu îi permite preşedintelui Dodon să numească un premier

Însă acest lucru nu trebuie să ascundă nivelul îngrijorător al inegalităţilor economice şi sociale din Marea Britanie, a subliniat organismul independent Institute for Fiscal Studies (IFS), care precizează că, după zece ani de austeritate, inegalităţile de venituri din Marea Britanie sunt cele mai mari între ţările bogate, cu excepţia SUA, şi că ele reprezintă o ameninţare pentru democraţie şi pentru coeziunea ţării.

Tags: alimenteJeremy Corbynmarea britanieopozitieTheresa May
Categorii: Diaspora