Banca de Export-Import a Statelor Unite, interesată de finanțarea proiectelor investiționale în R.Moldova

Publicat:

Banca de Export-Import a Statelor Unite, interesată de finanțarea proiectelor investiționale în R.Moldova

Aflat în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, ministrul Energiei Victor Parlicov a declarat că Banca de Export-Import a Statelor Unite, EXIM Bank, este interesată de finanțarea proiectelor investiționale în Republica Moldova, inclusiv în construcția de noi centrale termoelectrice în regim de cogenerare. Potrivit oficialului, centralele termoelectrice din Republica Moldova „sunt pe finalul ciclului de viață și sunt necesare investiții în noi capacități de generare”. 

Ministerul Energiei de la Chișinău a raportat că Parlicov a discutat cu reprezentanții Băncii de Export-Import a Statelor Unite, EXIM Bank, despre investițiile americane în sectorul energetic și dezvoltarea cogenerării. Potrivit lui Parlicov, banca este interesată de finanțarea proiectelor investiționale în Republica Moldova, inclusiv în construcția de noi centrale termoelectrice în regim de cogenerare, potrivit newsmaker.md.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Ministrul a precizat că „centralele termoelectrice în Republica Moldova sunt pe finalul ciclului de viață și sunt necesare investiții în noi capacități de generare”.

„Astfel, Moldova oferă oportunități investiționale atractive în domeniul energetic, care trebuie privite în contextul unei piețe regionale, având în vedere cuplarea piețelor interne cu cele din România și Uniunea Europeană. Respectiv proiectele urmează a fi privite prin prisma legislației europene și vor trebui să-și demonstreze competitivitatea pe o piață mult mai matură și mai mare decât piața Republicii Moldova”, a declarat Parlicov.

Ministrul Energiei a mai spus că, în prezent, este în curs de elaborare un studiu tehnic și o foaie de parcurs pentru dezvoltarea sectorului termoenergetic.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

„Acesta va defini soluțiile tehnice, capacitățile necesare, localizarea și configurarea lor, precum și tehnologiile optime pentru acoperirea necesarului de căldură în or. Chișinău, în același timp minimizând emisiile de gaze cu efect de seră asociate funcționării acestui sistem”, a precizat oficialul moldovean.

Ministrul Energiei de la Chișinău Victor Parlicov se va afla în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii până pe 11 aprilie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rezerviștii Forțelor Armate fac noi exerciţii de tragere

Rezerviștii Forțelor Armate fac noi exerciţii de tragere În perioada 1-5 iulie, rezerviștii Forțelor Armate vor fi instruiți în cadrul ședințelor teoretice și practice la...

Începe sesiunea suplimentară pentru absolvenții de gimnazii

Începe sesiunea suplimentară pentru absolvenții de gimnazii Circa 3 000 de elevi vor susține, în perioada 1-4 iulie, examenele naționale de absolvire a gimnaziului...

Poliţia turcă a arestat 11 persoane după un scurt marş Pride LGBTQ+

Poliţia turcă a arestat 11 persoane după un scurt marş Pride LGBTQ+ Poliţia turcă a arestat duminică 11 persoane la Istanbul, la finalul unui scurt...

A început Postul Sfinților Petru și Pavel

A început Postul Sfinților Petru și Pavel Creștinii ortodocși de stil vechi intră azi în Postul Sfinților Petru și Pavel, cei mai aleși dintre apostoli,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.