Banca Mondială a aprobat acordarea a 150 milioane de dolari pentru a ajuta Yemenul

Publicat:

Banca Mondială a aprobat joi acordarea a 150 milioane de dolari pentru a ajuta Yemenul să refacă infrastructura serviciilor de bază în câteva oraşe şi să combată epidemia de holeră, transmite agerpres .

Acordul, semnat de oficiali ai Băncii Mondiale şi Oficiului Naţiunilor Unite pentru Servicii de Proiect (UNOPS), va fi finanţat de Asociaţia de Dezvoltare Internaţională (IDA), fondul Băncii Mondiale pentru statele cele mai sărace.


Citește și : Fostul procuror general al Venezuelei a cerut o anchetă CPI pentru presupuse crime împotriva umanităţii

‘Noul proiect va viza probleme precum gunoiul necolectat şi apa menajeră netratată (…) şi, de asemenea, accesul la electricitate pentru servicii critice şi necesităţi urgente de reparare de drumuri pentru îmbunătăţirea mobilităţii şi accesului’, se menţionează în comunicatul emis de UNOPS.

Acordul are în vedere capitala Sanaa şi portul Hodeidah, controlate de rebelii houthi, sprijiniţi de Iran, dar şi oraşul-port Aden (sud), capitala provizorie a guvernului preşedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi, susţinut de coaliţia arabă.

În jur de 900.000 de cazuri suspecte de holeră, printre care 2.200 de decese, au fost înregistrate în Yemen în ultimele şapte luni.

Şefii a trei agenţii ale ONU au lansat joi un nou apel către coaliţia militară arabă condusă de Riad de a ridica blocada impusă Yemenului, avertizând că, în absenţa ajutoarelor umanitare, ‘nenumărate mii de victime inocente, printre care mulţi copii, vor muri’.

Un milion de copii se află în pericol din cauza epidemiei de difterie, iar milioane sunt ameninţaţi de foamete, au subliniat, într-un comunicat comun, şefii Programului Alimentar Mondial (PAM), UNICEF şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.