Banca Mondială deblochează 12 miliarde de dolari pentru vaccinuri anti-COVID

Publicat:

Consiliul de Administraţie al Băncii Mondiale a aprobat marţi un plan de ajutoare de 12 miliarde de dolari pentru a garanta ţărilor în curs de dezvoltare accesul rapid la vaccinuri când vor fi disponibile, potrivit unui comunicat al instituţiei, citat de AFP, potrivit agerpres.

Această sumă va servi “pentru finanţarea achiziţionării şi distribuţiei de vaccinuri, teste şi tratamente COVID-19 pentru cetăţenii lor”, a precizat sursa.


Citește și: Olanda legalizează EUTANASIA copiilor bolnavi

Finanţarea ar putea permite vaccinarea a “până la un miliard de persoane”, a adăugat ea.

Banca Mondială intenţionează să trimită un “semnal cercetării şi industriei farmaceutice că cetăţenii din ţările în curs de dezvoltare trebuie să aibă şi ei acces la vaccinuri COVID-19 sigure şi eficiente”.

În plus, ea va aduce un sprijin tehnic pentru a pregăti ţările în curs de dezvoltare pentru utilizarea pe scară largă a vaccinurilor, în coordonare cu partenerii internaţionali.

Această finanţare face parte dintr-un pachet de ajutorare iniţiat de Banca Mondială cu o valoare de până la 160 de miliarde de dolari până în iunie 2021 pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să lupte împotriva pandemiei de COVID-19, a mai precizat instituţia de la Washington.

“Accesul la vaccinuri sigure şi eficiente şi la sisteme de distribuţie întărite este esenţial pentru modificarea cursului pandemiei şi ajutorarea ţărilor confruntate cu un impact economic şi bugetar catastrofal să meargă spre o recuperare rezilientă”, a declarat preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, citat în comunicat.

Aprobarea era aşteptată pentru că el a dezvăluit acest proiect la sfârşitul lui septembrie. David Malpass a estimat la acea dată că un vaccin COVID-19 “eficient şi sigur” este fundamental pentru ca lumea să se poată redeschide în deplină siguranţă.

Citește și: Uniunea Europeană este pregătită pentru un Brexit DUR

În contextul în care vaccinurile nu sunt comercializate încă, el a subliniat într-un interviu acordat cotidianului francez Le Figaro necesitatea de a anticipa, “pentru că procesul de distribuţie a unui vaccin este complex”.

David Malpass a subliniat experienţa “solidă” a Băncii Mondiale în domeniul programelor de vaccinare, cu poliomielita, rujeola sau în domeniul gestionării unei crize cum a fost în cazul Ebola.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.