X

Banca Națională a Moldovei participă pentru prima dată la Summit-ul G20

Banca Națională a Moldovei participă pentru prima dată la Summit-ul G20

În premieră, Banca Națională a Moldovei (BNM) participă la Reuniunea globală a rețelei internaționale pentru finanțare durabilă – Sustainable Banking and Finance Network (SBFN),  organizată în contextul Grupului de lucru pentru finanțe durabile G20.

Guvernatoarea Anca Dragu va reprezenta Banca Naționala a Moldovei la eveniment, marcând astfel o premieră istorică pentru participarea la acest forum internațional de înalt nivel.

Citeşte şi: Demisii în serie înainte de o nouă remaniere guvernamentală în Ucraina – Stiripesurse.md

În calitate de reprezentant al unei țări emergente, Anca Dragu va participa la panelul de discuții SBFN Members’ Highlights. Acolo va fi pusă în dezbateri tema finanțării durabile din perspectiva angajamentului Băncii Naționale a Moldovei privind elaborarea și implementarea unui cadru național de finanțare durabilă, aliniat la cele mai bune practici internaționale și ale UE. Totodată, demnitara din R. Moldova va împărtăși experiența BNM privind elaborarea și dezvoltarea, în cooperare cu IFC, a foii de parcurs pentru finanțare durabilă.

Banca Națională a Moldovei participă pentru prima dată la Summit-ul G20

Începând cu 8 noiembrie 2023 Banca Națională a Moldovei a aderat la rețeaua internațională pentru finanțare durabilă (SBFN) – o comunitate voluntară de autorități de reglementare a sectorului financiar, bănci centrale, ministere de finanțe, ministere de mediu și asociații industriale de pe piețele emergente, angajate în promovarea finanțării durabile. Aderarea BNM la SBFN va permite alinierea sistemului financiar al Republicii Moldova la prioritățile naționale și globale în acest domeniu.

Menționăm, că evenimentul de importanță globală se desfășoară în perioada 11-12 septembrie la Rio de Janeiro, Brazilia. Acolo sunt reuniți peste 40 de lideri din domeniul finanțării durabile, guvernatori ai băncilor centrale, inclusiv reprezentanți de nivel înalt din cadrul Grupului de lucru pentru finanțe durabile G20 (SFWG), membri ai SBFN, experți ai Băncii Mondiale și Corporației Financiare Internaționale (IFC).

Tags: Anca DraguBanca Națională a Moldovei (BNM)G20summitSustainable Banking and Finance Network (SBFN)
Economie