Banca Națională a Moldovei și cea a Bulgariei vor semna un Memorandum de înțelegere

Publicat:

Banca Națională a Moldovei și cea a Bulgariei vor semna un Memorandum de înțelegere

Banca Națională a Moldovei (BNM) și cea a Bulgariei își propun să semneze un Memorandum de înțelegere care va facilita schimbul de informații în vederea alinierii cadrului normativ bancar la standardele europene.

Subiectul a fost abordat la întrevederea ce a avut loc la Chișinău între guvernatoarea Anca Dragu și omologul său bulgar Dimitar Radev, potrivit unica.md.


Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

„În contextul deschiderii negocierilor de aderare la UE, BNM ar aprecia schimbul de experiență și preluarea bunelor practici în procesul de integrare a Moldovei în UE, având în vedere experiența Bulgariei în acest proces”, a declarat guvernatoarea Băncii Naționale.

De asemenea, Anca Dragu a adăugat faptul că Autoritatea Bancară Europeană (ABE) a inclus Banca Națională a Moldovei (BNM) în lista autorităților de supraveghere din țări din afara UE, ale căror regimuri de confidențialitate pot fi considerate echivalente cu cele incluse în UE.

Guvernatoarea BNM a vorbit și despre situația macrofinanciară și perspectivele economice ale Republicii Moldova, realizările în sectorul bancar, referindu-se la aprofundarea cooperării internaționale pentru îndeplinirea criteriilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Banca centrală de la Chișinău va beneficia de sprijin în cadrul proiectului regional al Sistemului European al Băncilor Centrale (SEBC) de asistență tehnică externă destinat băncilor centrale din Moldova, Ucraina și Georgia, în calitate de țări candidate la aderarea la UE. Proiectul prevede organizarea de instruiri pentru a crește capacitățile instituționale în procesul de aderare la UE, astfel încât, după aderare, băncile centrale din cele trei țări să devină membre cu drepturi depline ale SEBC.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Canotorii Mihai Chihaia și Elena Glizan sunt vicecampioni mondiali

Canotorii Mihai Chihaia și Elena Glizan sunt vicecampioni mondiali Canotorii moldoveni Mihai Chihaia și Elena Glizan au cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial de...

Băiețelul, care a fost electrocutat în parcul de la Botanica, se simte mai bine

Băiețelul, care a fost electrocutat în parcul de la Botanica, se simte mai bine Băiețelul în vârstă de șase ani, care a fost electrocutat în...

Al treilea sistem Patriot donat de Germania a ajuns în Ucraina

Al treilea sistem Patriot donat de Germania a ajuns în Ucraina Ucraina a primit cel de-al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot donat de Germania,...

Comuniștii nu au decis încă dacă-l susțin sau nu pe Stoianoglo

Comuniștii nu au decis încă dacă-l susțin sau nu pe Stoianoglo Comuniștii nu au decis deocamdată dacă-l vor susține sau nu la prezidențiale pe fostul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.