Banca Naţională a Ucrainei a redus surprinzător rata dobânzii

Publicat:

Banca Naţională a Ucrainei a redus surprinzător rata dobânzii

Banca Naţională a Ucrainei (NBU) a redus surprinzător rata dobânzii, de la 15% la 14,5%, pe fondul încetinirii inflaţiei, al situaţiei stabile de pe piaţa valutară şi al riscurilor mai scăzute legate de ajutorul financiar internaţional acordat autorităţilor de la Kiev, transmite Reuters.

Majoritatea analiştilor şi a bancherilor se aşteptau la menţinerea dobânzii la 15%, nivel stabilit în decembrie, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Noua bombă teleghidată a Rusiei provoacă distrugeri şi victime grele pe frontul ucrainean (CNN)

“Reducerea dobânzii va sprijini redresarea economiei, fără a ameninţa stabilitatea macrofinanciară”, se arată în comunicatul NBU.

În 2023, economia ţării a înregistrat o creştere fragilă, după ce s-a contractat cu o treime în 2022, când Rusia a invadat Ucraina.

În următoarele luni, rata inflaţiei ar urma să să menţină la 5%, ţinta stabilită de Banca Naţională a Ucrainei, care se aşteaptă la o uşoară creştere în semestrul doi din 2024.

De asemenea, instituţia se aşteaptă ca Ucraina să primească ajutor financiar extern de peste 10 miliarde de dolari în martie şi aprilie, ceea ce va ajuta la majorarea rezervelor valutare.

Citește și: Viktor Orban: Numele păcii este Donald Trump

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO – David și Victoria Beckham au recreat scenele nunții de acum 25 de ani. Hainele violet le vin încă turnate

David și Victoria Beckham au recreat scenele nunții de acum 25 de ani. Hainele violet le vin încă turnate David și Victoria Beckham au purtat...

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani Actorul american Mike Heslin, care apare în serialul ”Special Ops: Lioness”, a murit...

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.