Bangladesh: Cel puţin 10.000 de arestări înaintea alegerilor parlamentare din 30 decembrie

Publicat:

Poliţia bengaleză a arestat peste 10.000 de militanţi ai opoziţiei în cursul ultimelor săptămâni, au anunţat marţi partidele de opoziţie din Bangladesh, care au denunţat o operaţiune de intimidare înaintea alegerilor parlamentare din 30 decembrie, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Datele au fost publicate în contextul în care SUA i-au cerut guvernului bengalez condus de Sheikh Hasina, care vizează un al patrulea mandat, să ia măsuri suplimentare pentru a garanta libertatea votului la scrutinul prevăzut pentru duminică.


Citește și : Bilanțul atacului lansat împotriva unui complex de clădiri guvernamentale din Kabul a ajuns la 43 de morți

Partidele de opoziţie din Bangladesh au declarat că valul de arestări care au urmat anunţului din 8 noiembrie privind convocarea alegerilor vizează instaurarea unui ”climat de teamă”.

Principala formaţiune de opoziţie, Partidul Naţionalist Bengalez (BNP), a cărei lideră Khaleda Zia execută o pedeapsă de 17 ani de închisoare, a declarat că 7.021 dintre militanţii săi au fost arestaţi.

Aliatul islamist al BNP, Jamaat-e-Islami, a menţionat că peste 3.500 dintre simpatizanţii săi au fost plasaţi în detenţie. Jamaat-e-Islami nu a primit autorizaţia de a participa la alegeri, dar formaţiunea are candidaţi individuali împreună cu BNP.

BNP spera că desfăşurarea a 30.000 de membri ai forţelor de securitate, luni, va ameliora situaţia securităţii în această ţară cu 165 de milioane de locuitori, dintre care majoritatea sunt de religie musulmană.

Luni seară, zece jurnalişti locali care acopereau alegerile au fost răniţi la Nawabganj (centrul ţării) într-un atac contra motelului unde erau cazaţi, a anunţat Masud Karim, corespondent special al cotidianului bengalez Jugantor.

Citește și : Costa Rica: Elena Udrea şi Alina Bica au fost eliberate din arest preventiv

În timpul violenţelor, 16 maşini au fost vandalizate şi cel puţin zece jurnalişti de la Jugantor şi postul Jamuna TV au fost răniţi, a explicat Masud Karim, care a acuzat poliţia de intervenţie tardivă.

Cotidianul Jugantor, care a precizat şi că unul dintre jurnaliştii săi este dat dispărut de luni seară, a acuzat organizaţia de tineret a Ligii Awami pentru acest atac. Poliţia a anunţat că nu cunoaşte identitatea agresorilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân – studiu

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân - studiu Un nou studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveția a identificat...

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic Celebrul rapper american Eminem, în vârstă de 51 de ani, va deveni bunic,...

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși SUA au anunțat joi confiscarea a 41 de domenii de internet, despre care...

Cel puţin 78 de morţi şi zeci de dispăruţi după scufundarea unui feribot în RD Congo chiar sub ochii rudelor şi prietenilor pasagerilor

Cel puţin 78 de morţi şi zeci de dispăruţi după scufundarea unui feribot în RD Congo chiar sub ochii rudelor şi prietenilor pasagerilor Cel puţin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.