Bangladeshul îi IZOLEAZĂ pe refugiaţii rohingya pe o insulă pustie din Golful Bengal

Publicat:

Autorităţile din Bangladesh au început luni transferul unui al doilea grup de refugiaţi rohingya spre o insulă izolată din Golful Bengal, în pofida opoziţiei unor organizaţii de apărare a drepturilor omului, relatează AFP, potrivit agerpres.

Peste 1.600 de membri ai acestei minorităţi musulmane care s-au refugiat din ţara vecină Myanmar, unde erau persecutaţi, au fost deja transportaţi la începutul lui decembrie pe insula Bhashan Char.


Citeşte şi: Un pescador rusesc s-a scufundat în Marea Barenţ! 17 marinari au fost înghiţiţi de valuri

Luni, ministrul de externe A.K. Abdul Momen a afirmat că în cel de-al doilea grup se află ceva mai mult de o mie de persoane.

Oamenii au fost luaţi cu autocarele din taberele de refugiaţi de la Cox’s Bazar, unde trăiesc aproape un milion de persoane, pentru a fi duşi în portul Chittagong, de unde vor pleca spre această insulă ruptă de lume şi vulnerabilă la cicloane şi inundaţii.

‘Ei merg în mod voluntar. Au fost foarte grăbiţi să plece acolo pentru că apropiaţii lor care se găsesc deja la Bhashan Char le-au spus că este un loc excelent’, de ‘100 de ori mai bun’ decât taberele de refugiaţi, a declarat ministrul pentru AFP.

Doi refugiaţi rohingya din grup au confirmat pentru France Presse că merg de bunăvoie pe insulă.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Croaţia

‘Având în vedere modul în care comunitatea internaţională ne gestionează dosarul, nu există niciun viitor în tabere’, a spus unul dintre ei pentru AFP.

În jur de 750.000 de refugiaţi musulmani rohingya, minoritate persecutată în Myanmar, ţară cu majoritate budistă, s-au refugiat în 2017 din cauza epurării etnice întreprinse în vestul ţării de armată şi de miliţii budiste, epurare descrisă de ONU drept ‘genocid’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.