Banksy confirmă că este autorul unor desene în cadrul unei serii intitulate ‘A Great British Spraycation’

Publicat:

Artistul britanic Banksy a confirmat că este autorul unor picturi murale apărute în diverse locuri din comitatele Suffolk şi Norfolk, potrivit DPA, scrie agerpres

Într-un videoclip publicat pe pagina sa de Instagram, artistul urban, care poartă o glugă pentru a-şi ascunde identitatea”, apare realizând mai multe desene în cadrul unei serii intitulate ”A Great British Spraycation”.


Citește și : Primele efecte pozitive ale măsurilor lui Biden: A scăzut numărul copiilor care suferă de foame

Unul dintre desene înfăţişează un şoarece aşezat pe un şezlong, stând sub o umbrelă şi ţinând un pahar, într-un altul apare cârligul unui excavator deasupra unei bănci, iar pe zidul lateral al unei clădiri apare un pescăruş.

Într-o altă creaţie, desenată în Nicholas Everitt Park, apar trei copii într-o barcă, care pare să fi fost construită dintr-o bucată de metal. Unul dintre copii priveşte în depărtare ca şi cum s-ar uita pe mare, un altul, în spatele acestuia, priveşte peste umăr, iar un al treilea, în spatele bărcii, pare că se apleacă peste margine ţinând o găleată. Deasupra desenului, apare mesajul: ”’We’re all in the same boat” (”Suntem cu toţii în aceeaşi barcă”).

Artistul a confirmat o altă lucrare, pe un zid exterior al fostului magazin Lowestoft Electrical din London Road North, în care apare un copil lângă un castel din nisip. Lângă castel, o lespede pare să fi fost dislocată din pavaj.

Artistul a mai desenat un graffiti în care apare un muzician deasupra unui refugiu de autobuz, iar alte două persoane dansează alături de el.

La începutul anului, Banksy a strâns peste 16 milioane de lire sterline destinate unor proiecte sanitare în urma vânzării la licitaţie a unui desen intitulat ”Game Changer”, o ”imagine a speranţei”, care a apărut la Southampton Hospital în timpul primului val al pandemiei.

Citește și : BBC denunţă o ‘atingere la libertatea presei’ după expulzarea uneia dintre corespondetele sale în Rusia

Artistul graffiti, care nu doreşte să-şi dezvăluie identitatea, a vândut la licitaţie opera originală, iar pe peretele spitalului a fost instalată o reproducere.

Creaţia a strâns 16,7 milioane de lire sterline, o sumă record pentru o operă semnată de Banksy, potrivit casei de licitaţii Christie’s.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.