X

Banksy confirmă că este autorul unor desene în cadrul unei serii intitulate ‘A Great British Spraycation’

Artistul britanic Banksy a confirmat că este autorul unor picturi murale apărute în diverse locuri din comitatele Suffolk şi Norfolk, potrivit DPA, scrie agerpres

Într-un videoclip publicat pe pagina sa de Instagram, artistul urban, care poartă o glugă pentru a-şi ascunde identitatea”, apare realizând mai multe desene în cadrul unei serii intitulate ”A Great British Spraycation”.

Citește și : Primele efecte pozitive ale măsurilor lui Biden: A scăzut numărul copiilor care suferă de foame

Unul dintre desene înfăţişează un şoarece aşezat pe un şezlong, stând sub o umbrelă şi ţinând un pahar, într-un altul apare cârligul unui excavator deasupra unei bănci, iar pe zidul lateral al unei clădiri apare un pescăruş.

Într-o altă creaţie, desenată în Nicholas Everitt Park, apar trei copii într-o barcă, care pare să fi fost construită dintr-o bucată de metal. Unul dintre copii priveşte în depărtare ca şi cum s-ar uita pe mare, un altul, în spatele acestuia, priveşte peste umăr, iar un al treilea, în spatele bărcii, pare că se apleacă peste margine ţinând o găleată. Deasupra desenului, apare mesajul: ”’We’re all in the same boat” (”Suntem cu toţii în aceeaşi barcă”).

Artistul a confirmat o altă lucrare, pe un zid exterior al fostului magazin Lowestoft Electrical din London Road North, în care apare un copil lângă un castel din nisip. Lângă castel, o lespede pare să fi fost dislocată din pavaj.

Artistul a mai desenat un graffiti în care apare un muzician deasupra unui refugiu de autobuz, iar alte două persoane dansează alături de el.

La începutul anului, Banksy a strâns peste 16 milioane de lire sterline destinate unor proiecte sanitare în urma vânzării la licitaţie a unui desen intitulat ”Game Changer”, o ”imagine a speranţei”, care a apărut la Southampton Hospital în timpul primului val al pandemiei.

Citește și : BBC denunţă o ‘atingere la libertatea presei’ după expulzarea uneia dintre corespondetele sale în Rusia

Artistul graffiti, care nu doreşte să-şi dezvăluie identitatea, a vândut la licitaţie opera originală, iar pe peretele spitalului a fost instalată o reproducere.

Creaţia a strâns 16,7 milioane de lire sterline, o sumă record pentru o operă semnată de Banksy, potrivit casei de licitaţii Christie’s.

Tags: BanksyNicholas Everitt ParkNorfolkSuffolk
Categorii: Diaspora