Barack Obama consideră o ‘manevră politică’ trimiterea a mii de militari americani la graniţa cu Mexicul

Publicat:

Fostul preşedinte democrat al SUA Barack Obama a calificat vineri ”manevră politică” trimiterea, anunţată de Donald Trump chiar înainte de alegerile parlamentare, a mii de militari americani la graniţa cu Mexicul care ar urma să blocheze sosirea migranţilor din America Centrală, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Republicanii “îi separă chiar pe soldaţii noştri curajoşi de familiile lor pentru o manevră politică la graniţă”, a declarat Barack Obama la un miting electoral organizat la Miami pentru a-i susţine pe candidaţii democraţi.


Citește și : Armata nigeriană a postat un videoclip cu Trump pentru a justifica împuşcarea unor protestatari şiiţi

“Bărbaţii şi femeile armatei noastre merită mai mult decât atât. În mod constant se creează starea de teamă pentru distrage atenţia de la bilanţul” politicii republicane, a adăugat fostul preşedinte american.

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că ar putea desfăşura până la 15.000 de soldaţi la frontiera cu Mexicul pentru a împiedica intrarea pe teritoriul american a unei caravane de migranţi din America Centrală care fug de violenţa din ţările lor, notează AFP.

Citește și : Erdogan : Ordinul de a-l ucide pe jurnalistul Khashoggi a venit de la ”cele mai înalte niveluri ale guvernului saudit”

“În ceea ce priveşte caravana, armata noastră este desfăşurată. Avem circa 5.000 de soldaţi şi vom merge până la 10.000 sau 15.000”, a declarat Trump, care şi-a înmulţit declaraţiile şi postările pe Twitter pe această temă odată cu apropierea alegerilor legislative de la 6 noiembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Premierul francez şi-a anunţat demisia

Premierul francez şi-a anunţat demisia Premierul francez, Gabriel Attal, a anunţat duminică seara că îşi va prezenta demisia preşedintelui Emmanuel Macron luni dimineaţă, după alegerile...

Premier Energy anunţă că luni, 8 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere

Premier Energy anunţă că luni, 8 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că luni, 8 iulie 2024, vor...

Dalai Lama asigură că se recuperează bine la New York după operaţia la genunchi

Dalai Lama asigură că se recuperează bine la New York după operaţia la genunchi Dalai Lama a dat asigurări că se recuperează bine după operaţia...

Evenimentele Zilei de 8 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 8 iulie în Istorie 8 iulie este a 189-a zi a calendarului gregorian și a 190-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.