X

Barack Obama intenționează să o susțină pe Kamala Harris în alegerile prezidențiale din SUA

Barack Obama intenționează să o susțină pe Kamala Harris în alegerile prezidențiale din SUA

Fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama, intenționează să o susțină pe vicepreședinta Kamala Harris ca și candidată a partidului democrat în alegerile prezidențiale din 2024, au declarat mai multe surse, potrivit Reuters.

Obama a sprijinit-o în mod privat pe Harris în candidatură și a fost în contact regulat cu ea, conform unui raport NBC, care citează persoane familiarizate cu discuțiile, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“Consilierii lui Obama și Harris au discutat și despre posibilitatea ca cei doi să apară împreună în campania electorală, deși nu a fost stabilită nicio dată”, a menționat raportul.

Cu nimeni care să o conteste pe Harris pentru nominalizare, ea a câștigat sprijinul delegaților partidului luni, la o zi după ce președintele Joe Biden a anunțat că renunță la candidatura sa pentru realegere.

Obama este unul dintre puținii democrați de profil înalt din țară care încă nu a susținut-o public pe Harris. În timp ce alți lideri ai partidului au ieșit în față pentru a o sprijini public, el și-a păstrat sprijinul privat până acum.

“Președintele Obama așteaptă cu nerăbdare să ajute democrații de-a lungul întregului buletin de vot să prezinte cazul alegătorilor în această toamnă. Strategia noastră va fi bazată pe a produce impact, mai ales acolo unde și când vocea sa poate schimba lucrurile”, a spus Eric Schultz, un consilier senior al lui Obama.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

În timpul conversațiilor lor din ultimele zile, Obama i-a oferit lui Harris sfaturi privind organizarea unei campanii și alte aspecte ale unei candidaturi de succes pentru Casa Albă, pe care el a realizat-o de două ori, au spus persoanele familiarizate cu discuțiile lor.

 

Tags: Kamala HarrisObamaprezidenţialeSUA
Externe