Barack Obama s-a prezentat pentru a servi ca jurat într-un proces la Chicago, dar nu a fost selectat

Publicat:

Fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama, s-a prezentat miercuri pentru a servi ca jurat la o instanţă a comitatului Cook, dar nu a fost selectat şi s-a retras în aclamaţii şi aplauze, transmite EFE. 

“Serviciile sale nu au fost necesare şi preşedintele a fost liber la prânz”, i-a informat pe jurnalişti şeful curţii, Timothy Evans, care l-a primit şi însoţit pe Obama până la sala juraţilor de la etajul 17 al Daley Center, în centrul oraşului Chicago.


Fostul preşedinte american a profitat de cele două ore în care s-a aflat în clădire pentru a-i saluta şi a le mulţumi altor cetăţeni care fuseseră convocaţi cu acelaşi scop. Barack Obama s-a fotografiat cu unii dintre aceştia şi a semnat cărţi.

Walter Palmer, care a fost de asemenea convocat şi s-a aflat în sală împreună cu Obama, i-a mulţumit că “nu a încercat să se derobeze de la datoria sa civică”.

În SUA, cetăţenii pot fi convocaţi pentru a servi ca juraţi în procese şi fac obiectul unei preselecţii, după caz. Prezenţa este obligatorie, cu excepţia prezentării de dovezi ale unei incapacităţi de participare.

Evans a informat că Obama, nefiind selectat în juriu, a fost autorizat să plece, alături de alte persoane în aceeaşi situaţie. Ca şi ceilalţi juraţi, fostul preşedinte a primit un cec de 17,20 dolari ca plată pentru prezentarea la convocarea instanţei.

Aceasta a fost pentru a doua oară când democratul a fost chemat să-şi facă datoria de jurat, însă prima dată, în ianuarie 2010, a putut să se scuze motivând sarcinile sale la Casa Albă.

AFP aminteşte că şi predecesorul său George W. Bush s-a prezentat la o convocare în 2015, la Dallas (Texas), dar nu a fost selectat.

Chicago, oraş din Illinois (nord), unde Barack Obama şi-a lansat cariera politică, a avut deja un jurat celebru: superstarul de televiziune Oprah Winfrey, în 2004, într-un proces de trei zile privind o crimă, care s-a încheiat cu o condamnare.

Familia Obama locuieşte la Washington de la plecarea sa de la Casa Albă, în ianuarie, dar ex-preşedintele şi fosta Primă Doamnă, Michelle Obama, deţin o casă la Chicago.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.