X

Un bărbat a fost ARESTAT pe aeroportul din Goteborg, sub bănuiala că transporta material exploziv

Un bărbat cu vârsta între 20 şi 30 de ani a fost arestat joi la aeroportul Landvetter din oraşul Goteborg, situat în vestul Suediei, după ce în bagajul său a fost descoperit un obiect suspect, relatează vineri agenţia de presă Reuters şi site-ul thelocal.se., potrivit agerpres.

Bărbatul a fost oprit în momentul în care încerca să se îmbarce pentru un zbor către un alt stat din Uniunea Europeană. Un control de securitate de rutină care a urmat a relevat semnele unui material exploziv în bagajul său, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei suedeze, Peter Adlersson.

Citește și: Un polițist american TRAGE într-un actor care filma o scenă de film – VIDEO

Cotidianul local Goteborgs-Posten a informat că bărbatul în cauză ar fi cetăţean german şi că în bagajul său a fost detectată substanţa explozivă triperoxid de triacetonă (TATP), folosită în atentatele de la Paris, din noiembrie 2015, şi în atacul comis în luna mai la Manchester şi soldat cu moartea a 22 de persoane.

Poliţia suedeză a montat cordoane de securitate în unele zone ale sălii de plecări a aeroportului Landvetter la scurt timp după detectarea substanţei explozive. 

Tags: aeroportul LandvetterGoteborgmanchesterparissubstanţa explozivăSuediatriperoxid de triacetonă (TATP)
Categorii: Diaspora