X

Bărbat înarmat arestat în apropiere de locuinţa lui Justin Trudeau din Ottawa

Poliţia din Canada a arestat joi dimineaţa un bărbat înarmat care pătrunsese într-o zonă exclusivă a capitalei Ottawa unde locuieşte şi premierul Justin Trudeau. Acesta nu se afla acasă în momentul incidentului, relatează Reuters, scrie agerpres.

Trudeau şi familia sa locuiesc într-o vilă în complexul guvernamental Rideau Hall, unde îşi are reşedinţa şi guvernatoarea generală a Canadei, Julie Payette, construit pe un teren de 0.35 kmp într-o zonă împădurită în afara centrului capitalei.

Citește și : Hamas şi Fatah fac front comun împotriva anexărilor israeliene

“În jurul orei 06.40 dimineaţa (10.40 GMT), un bărbat înarmat a reuşit să pătrundă în perimetru… Premierul şi guvernatorul general nu erau prezenţi în momentul incidentului”, a precizat pe Twitter poliţia canadiană.

Intrusul a fost arestat fără a opune rezistenţă şi în prezent este interogat, urmând probabil să fie pus sub acuzare.

Un purtător de cuvânt al lui Trudeau a confirmat că premierul nu se afla în locuinţă în acel moment. Justin Trudeau, care este căsătorit şi are trei copii, dispune şi de o reşedinţă de vară la circa 35 km nord-vest de Ottawa.

Spre deosebire de SUA, unde patru preşedinţi au fost asasinaţi din 1865 încoace, în Canada aproape că nu există antecedente serioase de violenţă politică. Singura excepţie a fost înregistrată în 1970, când un grup radical care milita pentru independenţa Quebecului l-a răpit şi asasinat pe vicepremierul acestei provincii.

Citește și : Referendumul lui Putin trece cu o proporţie covârşitoare în Rusia

În octombrie anul trecut, Justin Trudeau a purtat o vestă antiglonţ la un miting electoral, după ce oficialii responsabili cu securitatea au detectat o ameninţare.A

Tags: canadaJulie PayetteJustin TrudeauOttawa
Categorii: Știrile zilei