X

Bărbații sunt de 4 ori mai dispuși să slăbească dacă primesc stimulente în bani la final (studiu)

Bărbații sunt de 4 ori mai dispuși să slăbească dacă primesc stimulente în bani la final (studiu)

Bărbații care doresc să slăbească sunt mai predispuși să respecte programul dacă primesc stimulente în bani la final, a evidențiat un nou studiu din Marea Britanie.

Noul studiu a fost realizat de Universitatea din Stirling, iar concluziile au fost publicate în revista JAMA Network, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Studiul, denumit pe bună dreptate „Game of Stones”, a fost conceput cu 585 de participanți bărbați din Anglia, Irlanda și Scoția. În general, a existat un indice mediu de masă corporală (IMC) de 37,7.

Lotul de participanți a fost sortat în trei grupuri, iar primul a primit atât stimulente în bani, cât și mesaje motivaționale. Al doilea grup a primit doar mesaje motivaționale, în timp ce al treilea grup nu a primit nimic.

La finalul studiului, cercetătorii au constatat că cei care au primit atât mesajul, cât și banii au scăzut, în medie, cu 4,8% din greutatea lor corporală.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Cei care au primit doar mesaje au scăzut cu 2,7%, iar cei care nu au primit nimic au pierdut doar 1,3%.

Profesorul Pat Hoddinott de la Universitatea Stirling a declarat că studiul ar putea oferi o soluție cu costuri reduse la criza obezității din Marea Britanie.

Tags: banibarbatimarea britanie
Diverse